Ексклюзиви
пʼятниця, 07 квітня 2017 05:25

Влада прибирає малий бізнес із роздрібного ринку скрапленого газу Києва

Київська міська державна адміністрація формує в Києві монопольний ринок скрапленого автомобільного газу.

— Завершився перший етап перерозподілу ринку автомобільного газу в Києві від малого й середнього бізнесу на користь крупного капіталу. Постраждають від цього звичайні люди, а перш за все — малий і середній бізнеси, — заявив 6 квітня на прес-конференції Олександр Приступов, голова Першої київської асоціації скрапленого газу.

Асоціація об'єднує незалежних операторів легального роздрібного ринку автомобільного палива Києва.

25 березня розпочалися масові демонтажі незалежних АГЗП у Києві. 27 березня ЗМІ оприлюднили "темник" КМДА. Розділ четвертого документа називається "Ускладнення процедури повернення демонтованих незаконних АГЗП".

Зокрема, інструкція КМДА передбачає такі дії, як "встановлення розгляду питань по поверненню демонтованих об'єктів через складну процедуру", "встановлення високої ціни за повернення демонтованого обладнання", "розроблення механізму "неповернення".

За словами Олександра Приступова, з 25 березня в Києві демонтували близько 300 об'єктів АГЗП. Унаслідок дій київської влади демонтували майже 90% незалежних АГЗП. Президент профільної асоціації зазначає, що демонтували об'єкти, які мають усі необхідні дозвільні документи.

Раніше повідомляли, зберіганням конфіскованого в підприємців обладнання займається фірма-прокладка. Самі підприємці вважають, що таким чином влада розчищає ринок під крупних мережевих операторів ринку автомобільного пального, які нещодавно підписали меморандум про співпрацю із КМДА.

Київські незалежні оператори АГЗП прагнуть надалі боротися за свої права.

Нагадаємо, 2008 року скасували Порядок розміщення АГЗП у Києві, а розробку нового Порядку київська влада гальмує. Внаслідок бездіяльності КМДА ринок перебуває в сірій зоні, що створює можливості для маніпуляцій посадовців. Це не влаштовує підприємців, які прагнуть визначеності. У ПКАСГ нагадують, що спрямували в КМДА понад 10 звернень і три проекти Порядку розміщення АГЗП, на які підприємці не отримали відповіді.

Серед вимог підприємців — ввести мораторій на встановлення нових і демонтаж існуючих автомобільних газозаправних пунктів, не допустити встановлення незаконних об'єктів, що загрожують безпеці киян. А також спільно організувати відкритий діалог щодо Стратегії розвитку ринку автомобільного пального Києва, Порядку розміщення й експлуатації АГЗП, інших нормативних актів.

  Унаслідок дій київської влади демонтували майже 90% незалежних АГЗП
Унаслідок дій київської влади демонтували майже 90% незалежних АГЗП
Зараз ви читаєте новину «Влада прибирає малий бізнес із роздрібного ринку скрапленого газу Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути