Ексклюзиви
пʼятниця, 11 березня 2011 00:00

Вітчим Анастасії Приходько сидів у тюрмі

У першу неділю березня американці відзначали День вітчима. Це свято ще не прижилося в Україні.

Із вітчимом жила київська співачка 23-річна Анастасія Приходько. Батько пішов з сім'ї, коли Насті було 1,2 року.

— Тато не хотів, щоб я народжувалася, — каже Анастасія. — Чому пішов від нас, не знаю. Може, я його дратувала. Кожного свого наступного чоловіка мама вимагала називати татом. Коли прийшов перший вітчим, у сім'ї з'явилися гроші. До 10 років я була щасливою дитиною. Потім почалися скандали, й вони розійшлися. З'явився інший. Він відсидів у тюрмі, але був дуже хороший. Помер у 34 роки, дивлячись телевізор.

У лютому співачку покинув її наречений Нурик. На руках у Приходько залишилася донька 10-місячна Нана.

— Якщо в мами було багато чоловіків, особисте життя її доньки також може бути нестабільне, — каже сімейний психолог 33-річна Вікторія Борисова. — Їй складно будувати стосунки з протилежною статтю, бо приймає поведінку матері за норму.

Батьки співака 22-річного Івана Дорна розлучилися, коли він навчався в шостому класі.

— Мама з татом часто сварилися. Тато був гарний, подобався жінкам, — розказує. — Пам'ятаю, як мама серед ночі видзвонювала його по знайомих. Мала записник із телефонами його коханок. Зараз я розумію, як це було принизливо і неприємно для неї. Через якийсь час подала на розлучення. В нашому домі почав з'являтися чужий дядько. Коли приходив, я плакав і верещав, аби повернув мені мого тата. На Новий рік він подарував мені синтезатор, про який я мріяв. Це був перший крок до примирення. Ми почали разом гуляти.

Згодом вітчим перевіз до нової сім'ї своїх дітей. Його синів звали Іваном і Павлом.

— І в нашій сім'ї з'явилися два Вані та два Паші. Бо мого рідного брата теж Павлом звали. Ми здружилися.

— Розлучення батьків для дітей у будь-якому віці — велика травма, — пояснює Вікторія. — Важливо для матері вчасно пояснити, чому тато тепер живе окремо. У дитини через розрив можуть бути проблеми з нирками, з'являтись алергічні реакції, хронічні ангіни. У жодному разі не представляйте вітчима як нового батька.

Співачка 73-річна Едіта П'єха жила з вітчимом із чотирьох років.

— Мій батько помер від раку легень. Ми тоді жили в Польщі, — розказує. — Мама вирішила вийти заміж за сусіда, щоб ми не померли з голоду.

Новий батько захотів, аби всі члени родини перейшли на його прізвище.

Хоча я була зовсім маленька, сказала йому, що в мене є тільки один батько, і він помер. Жили ми бідно. Сукня й туфлі в мене були одні на весь рік. Навіть коли моя нога виростала, а підошва стиралася до дірок, вітчим не хотів купувати нових. Через це в мене деформувалася ступня, досі важко підібрати взуття.

Едіта Станіславівна вважає, що на вибір професії вплинув вітчим.

— Якби він краще ставився до мене, я була би вчителькою, залишилася жити з мамою. В Ленінград я рвалася лише тому, що хотіла втекти з дому.

"У тата з'явилася молода дружина"

Батьки співака 27-річного Дениса Повалія розлучилися, коли йому було 10. Через деякий час його мати Таїсія Повалій вдруге вийшла заміж за свого продюсера Ігора Ліхуту.

— Ініціатором розставання була мама.  Посадовила мене за кухонним столом і сказала, що розлучається з батьком. Думав, що це я винен, і, якщо маму дуже попросити, вони залишаться разом. Ігоря мама не змушувала називати татом, а він поводився делікатно. Скоріше, я йому заважав жити своїми безкінечними запитаннями про все на світі. Хоча травма залишилася: співачкам та акторкам я тепер не довіряю. І з татом, і з Ігорем маю чудові стосунки. Бачимося із ними десь два рази на місяць. У тата з'явилася молода дружина Юля.

 

Зараз ви читаєте новину «Вітчим Анастасії Приходько сидів у тюрмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути