пʼятниця, 07 червня 2013 06:15

Випускника придавило стіною

— Усі букети, які діти готували на свій випускний, понесли на могилу Віті. Він помер у п'ятницю, ховали в неділю. Школярам робилося погано на похороні, так переживали. Такої смерті у дитини не має бути, — каже Світлана Мартинюк, заступник директора середньої школи у селі Карпилівка Сарненського району Рівненщини.

31 травня у селі загинув випускник 17-річний Віктор Макарицький. Увечері він з двома друзями пішов до пасовища, аби припнути коней.

— Почалася гроза, і хлопці вирішили сховатися у напівзруйнованій будівлі, яка стоїть у полі, — розповідає Тамара Лисенко з обласного управління міліції. — Це була колишня їдальня сільгосппідприємства "Промінь", у неї частково обвалився дах. Друзі ризикнули перечекати негоду там. Один з юнаків почув дивний тріск і крикнув товаришам, щоб тікали. На Віктора впало залізобетонне перекриття. Хлопці не змогли витягнути його, викликали рятувальників.

У селі кажуть, на Макарицького завалилася стіна. Він помер на місці.

Через смерть учня скасували випускний, а видачу атестатів перенесли на інший день.

— Хлопець був опорою для матері-вдови, бо батько помер торік. 24 травня якраз були роковини по Валерію Макарицькому, — згадують у сільраді. — Матір сама виховує ще троє синів і доньку-восьмикласницю.

— Вітя любив грати у футбол, їздив на змагання з легкої атлетики, — додає Світлана Мартинюк. — Був закоханий у дівчину з нашої школи. Ми на них надивитися не могли, так ніжно він за нею упадав. Хотів поступати у Сарни у вище професійне училище на будівельника.

Зараз ви читаєте новину «Випускника придавило стіною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути