вівторок, 02 липня 2019 00:36

"Виклав ролик у "Ютюб". За день набрав 700 тисяч переглядів"

Автор: ФОТО З САЙТА FACEBOOK.COM.COM
  Три роки тому Єфросинія Мельник отримала гран-прі та супер гран-прі на міжнародному фестивалі ”Україна об’єднує світ”. Після того почала зніматися в кіно. Витримує зйомки тривалістю 10 годин
Три роки тому Єфросинія Мельник отримала гран-прі та супер гран-прі на міжнародному фестивалі ”Україна об’єднує світ”. Після того почала зніматися в кіно. Витримує зйомки тривалістю 10 годин

— Фрося — звичайна дитина. Може дуріти, бігати по знімальному майданчику. Та тільки чує "мотор", одразу стає серйозна й виконує вказівки режисера. Кіно для неї — гра за правилами, — каже киянин 46-річний Віктор МЕЛЬНИК. Його донька 5-річна Єфросинія за рік знялася в семи серіалах. Зараз веде передачу "Погода в Україні і світі від Фросі" на каналі "1+1".

— У 3 роки Фрося ­почала запам'ятовувати і декламувати вірші Василя Симоненка, Ліни Костенко, Володимира Маяковського та Володимира Висоцького, — розповідає Віктор Мельник. — Одного разу потрапила на телешоу "Круче всех". Демонструвала, як уміє кататися на ковзанах — займається цим із 2 років. На проекті розповіла про любов до поезії. Після цього її запросили на флешмоб пам'яті Володимира Висоцького. Тоді вперше на камеру зняли, як вона читає поезію. Їй так сподобалося, що після того його вірш "Книжкові діти" декламувала скрізь. Одного разу робила це на вулиці. Тоді її зняв на відео композитор Володимир Бистряков. Виклав ролик у "Ютюб". За день він набрав 700 тисяч переглядів. Три роки тому Фросі запропонували взяти участь у міжнародному фестивалі "Україна об'єднує світ". Донька отримала гран-прі та супер гран-прі.

— На фестивалі Фросю побачила Тетяна Шеліга (актриса театру та кіно. — ГПУ). Подзвонила мені й каже: "Подивися на це чудо". Зв'язалися з батьком дівчинки. Після знайомства відправили Фросю на перший кастинг, — розповідає агент дівчинки 44-річна Тетяна Вишневська. — Її затвердили на роль у серіалі "Таємне кохання". Там Фрося зіграла дитину, яка народилася у в'язниці. Вона відповідальна. На знімальному майданчику слухає і виконує всі вказівки режисера. Витримує зйомки тривалістю понад 10 годин.

На всіх зйомках Фросю супроводжує батько.

— Він завжди біля неї, контролює процес, — каже Тетяна Вишневська. — Дитинство у Фросі ніхто не забирає. З батьками гуляють, ходять у кіно, в гості. Під час зйомок дитина має час на відпочинок. Навіть, якщо вони запізнилися, а дівчинці саме час обідати — тато швидко шукає місце, де можна її погодувати. Трепетно до неї ставиться. Робить усе, аби дитина дотримувалася режиму. Якщо вона не на знімальному майданчику, то о 20:30 лягає в ліжко і читає.

— Зараз Фрося читає книжку Памели Треверс про Мері Поппінс, — говорить Віктор Мельник. — Донька любить, коли я перечитую її улюблену книжку "Поліана" й розповідаю вигадані казки. Вона каже мені, про кого хоче почути, а я фантазую. Писати Фрося ще не вміє, тільки навчилася виводити букви. Цього року піде до першого класу. Маємо пропозицію навчатися у спеціалізованій музичній школі імені Миколи Лисенка, але ще не вирішили, куди її віддамо.

Батько дівчинки працює ­масажистом, матір — бухгалтером.

— Донька проводить більше часу зі мною, бо у мене вільніший графік роботи, ніж у матері, — каже Віктор. — Фрося має сторінку у "Фейсбуку". Іноді їй пишуть і негативні коментарі. Кажуть, вона нічого не розуміє у віршах, які декламує. Коли читаю таке, іноді плачу.

Зараз ви читаєте новину «"Виклав ролик у "Ютюб". За день набрав 700 тисяч переглядів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути