пʼятниця, 07 серпня 2009 08:40

Віцентині Мотрич перукарі відмовляються робити зачіски

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  Директор вінницької школи №5 Віцентина Мотрич заплітає косу завдовжки 145 сантиметрів
Директор вінницької школи №5 Віцентина Мотрич заплітає косу завдовжки 145 сантиметрів

— Чоловік каже: давай продамо твоє волосся. Щось за нього купимо. Із волоссям багато мороки, — говорить 58-річна Віцентина Мотрич, директор вінницької школи N5. У своєму кабінеті вона витягає 21 шпильку з волосся, закладеного на голові в гулю. — Я єдиний директор школи з таким довгим волоссям. Це мій імідж.

Коси у Віцентини Мотрич завдовжки 145 см. 2004-го вона перемогла в конкурсі "Вінничанки з найдовшим волоссям". Тоді її волосся було 1,5 м. А найдовшим відростила його у 15 років — 220 см.

Віцентина Мотрич миє голову раз на тиждень. 250-грамової пляшки шампуню їй вистачає на три рази. Розчісування забирає 15 хв. щоранку, укладка — 10 хв.

— Наливаю воду у ванну, додаю шампунь. Окремо готую настоянку з трав: купую на базарі корінь лопуха або ромашку і в дволітровій банці запарюю окропом. Потім теж додаю у ванну. Нахиляюся, беру волосся і просто перу його. Вологим заплітаю в чотири коси. Коли вранці розплітаю, волосся пухнасте й шовковисте.

У липні жінка відпочивала на морі у Криму.

— У солоній морській воді ніколи голову не мочу, бо волосся псується. Закручую дуже високо, майже на лобі, й одягаю капелюха. Вибрати його на базарі велика морока, бо треба дуже глибокий.

У перукарні робити зачіску Віцентині Вікторівні відмовляються.

— Робила зачіску лише раз у житті. Це було у 1970-х роках, коли мала йти до ресторану. Прийшла до перукарні, сіла у крісло, розкинула волосся і чекаю. Дівчата ходять навколо мене, але не наважуються щось робити. Нарешті одна підійшла. Кожну прядку мені начесали, покрили лаком. Зачіска була королівською, але коли я прийшла додому, чоловік півночі шукав розчинник, щоб зняти лак. Разом начесали в мене з голови добрих дві жмені волосся.

У солоній морській воді волосся псується

По зачісці Віцентину Мотрич упізнають на вулиці зі спини.

— Якось стою на зупинці й чую з-за спини: це точно Віта. Повертаюся, й бачу колишню колегу, вона у школі російську викладала. А ще 3-річний онук Володя любить гратися з моїм волоссям. Я трохи розпущу і дозволю побавитися, але повністю — ніколи, бо потім не розплутаю.

Віцентина Вікторівна не знає, що означає її дивне ім"я.

— У селі Великий Остріжок, звідки я родом, неподалік жила вчителька молодших класів із таким же іменем. Мати її дуже поважала, мабуть, тому й мене так назвала. Пробувала дізнатися, що означає моє ім"я. Але даних про це ніде немає.

Зараз ви читаєте новину «Віцентині Мотрич перукарі відмовляються робити зачіски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути