середа, 26 травня 2010 00:06

Василь Вірастюк має чотирьох двійників

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Силач Василь Вірастюк у столичному ресторані ”Бельведер” встановлює рекорд — менш ніж за хвилину піднімає чотири льодяні брили загальною вагою 600 кілограмів. ”Я в спорті з дитинства, не можу без чогось нового. Якби моя воля, щодня пробував би встановити
Силач Василь Вірастюк у столичному ресторані ”Бельведер” встановлює рекорд — менш ніж за хвилину піднімає чотири льодяні брили загальною вагою 600 кілограмів. ”Я в спорті з дитинства, не можу без чогось нового. Якби моя воля, щодня пробував би встановити

У столичному ресторані "Бельведер" силач 36-річний Василь Вірастюк встановив новий рекорд. Підняв чотири брили льоду загальною вагою 600 кг на висоту 1,2 м за 56 с. Досягнення зафіксували в Книзі рекордів України.

Василь Вірастюк приїжджає за півгодини до початку на чорному джипі "додж" із номерами "Богатир".

— Треба хоч хвилин 10 розім"ятися, розтягнути м"язи. А ви затримуєте, — поговоривши з телевізійниками, відмахується від них. Його просять на камеру показати біцепс. Він картинно починає длубатися в носі зігнутим пальцем.

— Цей фокус дітям подобається. Здається, я півпальця засунув. Зранку їздили писати заяву в школу. У вересні старший син Адам піде в перший клас. Знайшли хорошу школу в Печерському районі. Хотіли в спеціалізовану, із математичним ухилом, але там виставили правила, які ми не погодилися прийняти.

Двоє хлопців вантажать на візок брили. Кожну окремо тягнуть до місця встановлення рекорду. Аби лід не зісковзнув, на сталеві тумби кладуть гумові килимки. Василь по черзі піднімає брили.

Каже, після травми два роки намагається не виконувати вправ, що напружують спину.

— Перед четвертим кубом як стрельнуло. Подумав: зі шкіри вилізу, але підніму! Тепер навіть жалію, що ті брили не 200-кілограмові. Я в спорті з дитинства, не можу без чогось нового. Якби моя воля, щодня пробував би встановити якийсь рекорд. Улітку об"їду на мотоциклі Карпати.

Автогонщик 41-річний Олексій Мочанов поплескує його по плечу.

Я тренувався в холодильнику

— Колись судив дівчачий конкурс "Мокра футболка". Ти б, Васю, на ньому переміг, — каже, позираючи на накачані груди спортсмена, що просвічують крізь намоклий одяг.

— Із льодом ще ніхто не працював. Він холодний, розтає. Усе треба було зробити швидко, — пояснює Вірастюк. — Я тренувався в холодильнику однієї компанії, яка робить із льоду різні фігури — лебедів, дельфінів. Обмотав скотчем брилу, попіднімав. Потім придумав пробити в брилі дірки, щоб можна було трубу всунути для зручності, — чмокається зі співачкою 28-річною Наталею Валевською.

— Ого, важка, — важить вона рукою трубу, за яку піднімали брили.

Василеві дарують антивірусну програму "Лабораторії Касперського". Це європейський виробник систем захисту комп"ютерів.

— На коробку стероїдів схоже, — сміється. — Я Інтернетом кожен день користуюся. Але комп"ютерних ігор не купую — переживаю за сина, що підсяде. Колись я без обіду і відпочинку грав по три-чотири години на день. Потім за 15 хвилин до тренування зривався й біг у спортзал. Увечері знову сідав за бродилки, стрілялки до пізньої ночі. Тепер лише новини по телевізору дивлюся. Можемо ще з дружиною посміятися, що про мене в Інтернеті пишуть. Якось сфотографували, як ми йдемо за ручку, поруч наша знайома. Підписали: "Василь Вірастюк, доки його дружина вдома няньчиться з двома дітьми, із дівчатами супроводу йде в нічний клуб". Кажуть, в "Однокласниках" є чотири зареєстровані особи, які видають себе за Вірастюка. Навіть не знаю, про що вони там пишуть.

Зараз ви читаєте новину «Василь Вірастюк має чотирьох двійників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути