Ексклюзиви
середа, 28 серпня 2019 00:20

Василь Дроздюк освідчився у військовій частині

Автор: Фото надане Василем Дроздюком
  Виконувач обов’язків командира взводу Василь Дроздюк освідчився кухареві Ірині Даніловій під час обіднього шикування. Зробив це за два тижні після знайомства
Виконувач обов’язків командира взводу Василь Дроздюк освідчився кухареві Ірині Даніловій під час обіднього шикування. Зробив це за два тижні після знайомства

У військовій частині А3215 Тернополя 46-річний Василь ДРОЗДЮК із села Пороги Богородчанського району на Івано-Франківщині освідчився Ірині ДАНІЛОВІЙ, 48 років, із міста Сватове на Луганщині. Чоловік виконує обов'язки командира взводу, жінка служить за контрактом кухарем.

— Хотілося освідчитися по-особливому, щоб запам'яталося на все життя, — говорить Василь Дроздюк. — Дуже хвилювався, щоб Ірина Анатоліївна погодилася. Я познайомився з нею за два тижні до того. Приїхала в частину з навчального центру. Як побачив її очі, одразу закохався. Вирішив з освідченням не затягувати. Купив обручку на свій смак. Про розмір, ніби між іншим, запитав в Іри. Організувати освідчення допомогли двоє дівчат, які зі мною служать. Доки військовослужбовці шикувалися, я чекав за трибуною з букетом квітів.

— Для мене це був неабиякий сюрприз, — каже Ірина. — Нас зібрали на обіднє шикування. Перед строєм стояв тимчасовий виконувач обов'язків командира Ігор Ларін. Наказав: "Солдат Данілова, до мене". Коли марширувала, переживала, що десь проштрафилася. Підполковник показав рукою, щоб стала поряд із ним. Раптом почула, як ззаду шелестить папір і хтось біжить. Переді мною став Василь Дмитрович. Вручив квіти й опустився на коліно. Дістав з кишені коробочку з обручкою й попросив стати його дружиною. Я погодилася. Але Ларін перепитав: "Я все-таки не чув вашої відповіді". Голосно повторила: "Я згодна".

Ірина Данілова три роки тому розлучилася з чоловіком. Має трьох дітей. Старший син 26-річний Олександр служить за контрактом, молодший Дмитро, 16 років, навчається на електрика. Донька 21-річна Олена в декретній відпустці.

— Із чоловіком не спілкуємося, дітям він не допомагає, — говорить Ірина. — Я до служби працювала в районній адміністрації прибиральницею. Зарплата була мала, а треба було піднімати дітей. Почала шукати іншу роботу. Моя подруга працює у військкоматі. Спитала її, чи можна у моєму віці служити. Відповіла, що є вакансія кухаря. Я підписала кон­тракт. Три місяці була в учебці, а 4 червня приїхала сюди. Попала в четвертий дивізіон, де служить Василь Дмитрович. Він гарний і добрий чоловік. Рік тому розлучився. Має двох доньок. Ангеліні — 24, Ілона — на два роки молодша. Василь Дмитрович підтримує з ними стосунки.

Зараз Василь та Ірина винаймають квартиру в Тернополі. З датою реєстрації шлюбу ще не визначилися.

Зараз ви читаєте новину «Василь Дроздюк освідчився у військовій частині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути