середа, 18 березня 2009 18:17

Валерій Леонтьєв бачиться із дружиною три місяці на рік

— Шарахаюсь от слова "юбилей", как черт от ладана, — каже російський співак Валерій Леонтьєв. 19 березня йому виповнюється 60 років.

Гучно відзначати ювілей артист не захотів. Як і щороку, у день народження влаштував концерт у залі "Октябрьский" у Санкт-Петербурзі.

— Потім влаштую вечірку для друзів: поїсти-випити, — говорить.

Батько Валерія Яків був ветеринаром, мати Катерина — зоотехніком у селі Усть-Уса в Архангельській області Росії. Це офіційна версія біографії. 2005-го у Краснодарі померла Майя Руда — жінка, котру Леонтьєв видавав за старшу сестру. Тоді ж почали говорити, що Майя була матір"ю Валерія.

— Валєрка з нами не приятелював, — розповідає однокласник артиста Микола Кочемін. — Ми в футбол ганяли, а він удома наряди шив.

Валерій із дитинства мастив обличчя тональним кремом, іноді фарбував вії. Після школи подав документи у ГІТІС. Однак поступати передумав: соромився свого провінційного акценту. Переїхав із родиною в Івановську область, працював листоношею, електриком, шевцем. Музикою почав займатися 1971-го. Перший сольний концерт дав у будинку культури шахтарів у Воркуті.

— Я не побачив у Валері особливої настирності, — розповідав композитор Давид Тухманов, із яким Леонтьєв познайомився 1979-го. — Але він мав гарні музичні дані та сильний голос.

1985-го Леонтьєву видалили з горла пухлину. Лікарі побоювалися, що він не зможе співати. Та через рік артист виступив із новою концертною програмою. Кажуть, видалили також доброякісну пухлину із грудей, яка з"явилася через фізичні навантаження. Леонтьєв багато тренувався, аби торс виглядав рельєфно. Від операції на животі помітні шрами.

Підтягувати шкіру на обличчі почав наприкінці 1980-х. Невдалою була операція на очах: лікарі пошкодили нерв, співак не міг стулити очей. На гастролях вимагав, аби в готельному номері було темно: спати міг тільки з напіврозплющеними очима. Торік знову підправив форму носа та губ, підтягнув шкіру обличчя.

— Немає межі досконалості, й нічого поганого в тому, щоби досягати ідеалу будь-якими способами, — пояснює артист.

Остання операція Леонтьєва була невдалою. Шкіра на обличчі підтягнулася так, що вухо співака трохи врізалося у щоку. Тепер він ховає вуха під довгим волоссям. Навіть під час виступу одягає навушники.

Ходять чутки про нетрадиційну орієнтацію співака. Кажуть, одружився тільки для того, аби розвіяти плітки. 1998-го Леонтьєв узяв шлюб із Людмилою Ісакович. До того вони 20 років жили у цивільному шлюбі. Познайомилися в Сиктивкарі, де разом працювали в ансамблі "Эхо". Ісакович має американське громадянство, живе в Маямі, де відкрила притулок для бездомних тварин.

 — Ми з Люсею разом десь три місяці на рік, — каже Валерій. — Решту часу спілкуємося по телефону. У нас шлюб-дружба: не першої свіжості, не першої пристрасті.

Дітей у Леонтьєва немає. Дехто його сином вважає 42-річного співака Олександра Богдановича. Спочатку той працював у Леонтьєва масажистом, потім — адміністратором та охоронцем. Зовні чоловіки схожі. Валерій Якович офіційно не визнав батьківства.

— Він постійно співає, ніколи йому дітей заводити, — каже Людмила Ісакович. — Та якщо захоче мати дітей — хай собі.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Леонтьєв бачиться із дружиною три місяці на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути