Ексклюзиви
четвер, 15 січня 2009 17:01

Вацлавові Ґавелу видалили пухлину з трахеї

  За 10 років президентства Вацлав Ґавел 18 разів лягав у лікарню
За 10 років президентства Вацлав Ґавел 18 разів лягав у лікарню

Колишній президент Чехії Вацлав Ґавел, 72 роки, переніс складну операцію. Політикові видалили пухлину з трахеї у празькій клініці "Мотол".

Стан хворого тяжкий, але стабільний.

— Вацлав ґавел постійно притомний. Найближчі кілька днів він проведе під наглядом лікарів, — каже помічниця екс-президента Сабіна Танчевова.

У грудні 1996 року ґавелові видалили злоякісну пухлину, через яку відрізали третину лівої легені. Відтоді політик страждав на хронічний бронхіт. У грудні 2001-го запалення легенів лікував у центральному шпиталі Праги. Тоді працівники канцелярії президента скасували всю робочу програму глави держави аж до кінця року. У червні 2002-го Вацлав ґавел перервав робочий візит до Франції через загострення бронхіту. 2008 року колишній чеський президент лікував у празькому Інституті клінічної та екстремальної медицини серцеву аритмію та запалення дихальних шляхів.

Ґавел перестав керувати Чехією 2003-го. За 10 років президентства був госпіталізований 18 разів, перебував у лікарні майже рік. Політик облишив курити на вимогу медиків, хоча в минулому викурював по дві пачки на день.

Зараз ви читаєте новину «Вацлавові Ґавелу видалили пухлину з трахеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути