пʼятниця, 23 листопада 2012 05:00

У перший день посту не можна позичати гроші

"Моя донька здуріла, — починає лист Ірина Миколаївна з Черкащини. — Їй зараз 30 років. Вона покинула чоловіка з дитиною, а сама втекла до іншого. Як ми її не просили вернутися до дитини, вона не хоче слухати. Розвод узяла, а ми й не знали. Живе вроді не своїм розумом. Була доброю, любила свою сім'ю, поки не об'явився її давній друг".

Листи коментує столичний біоенергетик 44-річна Лілія Хасапєтова. З конверта дістає фото підстриженої під каре жінки з каштановим волоссям. Біоенергетик сканує знімок рукою.

— Донька у сім'ю не повернеться. Вона втекла до чоловіка, якого любила зі школи. Зять виховуватиме дитину кілька років сам. Потім одружиться вдруге. Онука називатиме мамою іншу жінку.

"Нашого внука як хтось підмінив, — розповідає у листі Олена Мирославівна з Полтави. — Почав красти гроші, і то сотнями. Не можемо йому дати раду. Увечері наказали, в кутку стоїть, просить пробачення, а вранці, як іде в школу, знову краде сотню або дві. Може, він і раніше крав, але малими купюрами, то ми й не помічали. Ми грошей ні від кого не ховаємо. Всі в сім'ї знають, де вони лежать та беруть скільки треба. Тепер гроші заховали. Внук став борзий. Може тижнями ні з ким не говорити, всяко називає маму й тата. Може, нам поробила сусідка, коли у піст прийшла позичати гроші. Після того вдома почалися проблеми".

— Гроші не можна позичати у перший день посту. Тоді не вестиметься господарство, гроші не триматимуться кишені. Онук переросте шкідливу звичку. Гроші його заставляють виносити з дому старші товариші. Один з них ваш сусід.

Різдвяний піст почнеться 28 листопада. Окрім відмови від м'ясних страв, треба обмежити плотські стосунки. Не можна вживати спиртне і пити, ходити на дискотеки й дивитися порнофільми.

"Усі однолітки давно заміжні, діток давно нажили, а я в свої 29 років сама живу, — пише львів'янка Леся. — Стосунки з чоловіками у мене не складаються. Хочу поїхати за кордон на роботу, але боюся, що не переживу там невдачу. Може, на мене хтось порчу наклав?"

— Нема на вас порчі. Свою долю знайдете за кордоном. Будете жити біля моря. В Україну повернетеся ненадовго за кілька років.

Зараз ви читаєте новину «У перший день посту не можна позичати гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути