четвер, 04 травня 2017 00:40

У норвезькому монастирі правлять українською

— Успішних українців за кордоном дуже багато. Працюють у консульствах, мають бізнеси, займають керівні посади. Основне, що відрізняє наших від іноземців — куди б не приїхали, будують церкву і школу, — розповідає президент Київського міського автомотоклубу 50-річний Сергій Малик. Він із дружиною Вікторією об'їхав Європу. За три місяці відвідали 29 країн. Під час подорожі знімали успішних українців.

— У Норвегії знайшли монастир, де правлять українською. Мало хто про нього знає, бо розташований високо в горах. Узимку там буває до 20 туристів, улітку — до 200. Настоятель храму отець Роберт — американець. У молодості жив на Західній Україні, вивчив мову.

У бельгійському Генку розшукали родину Дерев'янків. Поселилися там після закінчення Другої світової. Найстаріший її представник Іван Павлович отримав у Бельгії вищу освіту. Став топ-менеджером компанії, що займається електронікою. Після одруження пішов у священики. Очолює в місті українську православну церкву. Править у храмі святого Михаїла. Під неї виділив гектар власної землі.

У Данії познайомилися з українкою — депутатом міськради Копенгагена.

Влітку планую подорож від мису Горн до Аляски. Замовили яхту. Будемо шукати сліди українців.

Зараз ви читаєте новину «У норвезькому монастирі правлять українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути