Ексклюзиви
середа, 30 грудня 2020 05:45

На честь Михайла Жванецького назвали бульвар в Одесі

Автор: 24TV.UA
  Сатирик Михайло Жванецький одружувався чотири рази. У нього залишилися семеро дітей, троє з них — поза­шлюбні
Сатирик Михайло Жванецький одружувався чотири рази. У нього залишилися семеро дітей, троє з них — поза­шлюбні

— Ничего страшного, если над тобой смеются. Гораздо хуже, когда над тобой плачут, — казав російський сатирик 86-річний Михайло ЖВАНЕЦЬКИЙ. Його не стало 6 листопада в Москві. Помер від раку простати.

Михайло Жванецький народився в Одесі в сім'ї лікарів. Закінчив там Інститут інженерів морського флоту. Під час роботи в Одеському порту почав писати сатиричні мініатюри й монологи. 1964 року переїхав до Москви. Там заснував і очолив Театр мініатюр. Написав 10 книжок. У березні 2014-го підписав листа проти окупації Криму.

У Москві у Жванецького залишилася квартира вартістю понад $1 млн — 28 млн грн, а також заміська резиденція площею 540 кв. м. В Одесі володів приватним будинком, де жив улітку. Загальна вартість нерухомості Жванецького перевищує $3 млн — 84 млн грн. Половина майна дістанеться його четвертій дружині 54-річній Наталії Суровій. Решту поділять між його дітьми. У Жванецького їх було семеро, троє з них — позашлюбні. Вони теж можуть претендувати на спадщину, якщо доведуть батьківство.

Михайла Жванецького поховали на Новодівичому цвинтарі в Москві. В Одесі йому збираються встановити пам'ятник. За життя сатирика один із місцевих бульварів назвали на його честь.

Зараз ви читаєте новину «На честь Михайла Жванецького назвали бульвар в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути