Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 06:21

У ціну закладають 30 відсотків на рекламу

За рік випустили дві колекції одягу й аксесуарів 28-річні Данило Варакута і Сергій Фомін із Запоріжжя. Чоловіки — інженери-будівельники за освітою. Нещодавно відкрили фірму "Міннім". Шиють джинси та рюкзаки.

— Ми разом навчалися в Запорізькому будівельному коледжі, — говорить Сергій Фомін. — Після закінчення університетів працювали на різних будівельних об'єктах. Позаторік в обох завершилися проекти. Зрозуміли, настав час відкрити власну справу. Обоє цікавимося модою, тому вирішили працювати в цій сфері.

Бізнес реєстрували півтора тижні.

— Зазвичай на це йде два дні, — каже Сергій. — Та в нас це затягнулося, бо жінка-реєстратор двічі відправляла документи не туди, куди треба.

Першу колекцію створювали півроку — шили футболки, сукні, гаманці та рюкзаки. Зрозуміли, що робити різні товари важко. Вирішили зосередитися на виробництві джинсів і рюкзаків. Матеріали купуємо за кордоном, бо в Україні знайти якісні неможливо. Водонепроникний вощений канвас для рюкзаків замовляємо на заводі в Азії. Денім для джинсів привозимо з Німеччини. Технологія пошиву джинсів — складна. Повноцінне виробництво зібрати на одній території важко. Тому ми в одному місці робимо лекала, у другому — шиємо, а в третьому — фарбуємо.

Власну продукцію продають у великих містах. Ціни починаються від 1,5 тис. грн.

— Маємо магазини-парнери в багатьох містах, наша продукція представлена в шоу-румах українських дизайнерів, — говорить Данило Варакута. — Робимо якісні товари, тому дешево коштувати не можуть. У ціну закладаємо 30 відсотків на рекламу. Вкладені гроші повернуться нескоро, та люди мають почути про новий товар і побачити його.

Зараз ви читаєте новину «У ціну закладають 30 відсотків на рекламу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути