Ексклюзиви
середа, 04 січня 2006 16:00

Ющенко вибирав між Матвієнко і "Газпромом"

Автор: фото Євген Колесник
  Деякі колядки Ніна Матвієнко співала з нот
Деякі колядки Ніна Матвієнко співала з нот

У вівторок у Палаці "Україна" відбулися "Різдвяні зустрічі з Ніною Матвієнко".

Афіші повідомляли, що разом із пані Ніною, 58 років, виступить Оксана Білозір, 48 років.

— Вона захворіла. До афіш її прізвище потрапило випадково, — інформував усіх касир — лисий дядечко в окулярах.

Найдорожчий квиток коштував 170 грн.

Концерт починався о 19.00. Та недисциплінована публіка спізнювалася. Біля входу охоронці встановлювали металошукачі — очікували на приїзд Віктора Ющенка, 51 рік. Маленькі металошукачі поставили, а великі — у два людських зрости — відклали вбік.

Залою їздили три відеокамери. Концерт знімали для різдвяної програми на Першому Національному телеканалі. Партер був неповний, тому попросили спуститися глядачів із балкона.

Білу сорочку, спідницю і вишитий пасок я купила в бабусь у Решетилівці

З"явився керівник служби з гуманітарної політики в Секретаріаті президента Маркіян Лубківський, 34 роки. Його місце вже зайняла якась симпатична білявка. Білетерка пересадила дівчину в інше крісло. Прийшли міністр культури Ігор Ліховий, 48 років, і "гуманітарний" віце-прем"єр В"ячеслав Кириленко, 37 років.

— Був і Віктор Ющенко, — розказувала наступного дня "ГПУ" пані Ніна. — Стояв у холі з букетом білих і помаранчевих квітів. Але одночасно з третім дзвінком президенту зателефонували на мобільний, і він кудись терміново поїхав. Сказали, це щось, пов"язане із "Газпромом"...

Матвієнко співала колядки з чоловічою хоровою капелою ім. Ревуцького.

— Керівник капели і диригент Богдан Антків захворів, — пояснила нам. — Замість нього диригували брати-близнюки Володимир і Юрій Курачі. Вони такі схожі, — засміялася вона, — що я їх завжди плутаю.

Упродовж тригодинного концерту Матвієнко чотири рази міняла вбрання.

— Першу, сіро-зелену, сукню пошила дизайнерка Аня Родіна, — оповідала з подробицями далі.— Батік для неї розписала київська художниця Муза. Другий костюм — білу сорочку, спідницю й вишитий пасок — я купила в бабусь у Решетилівці.  Була і в "президентській" сукні — білій, з коричневою вишивкою. В ній я ходила на інавгурацію. А дизайнерка Галя Забашта придумала ще білий костюм у стилі бароко — з високим, наче корона, очіпком на голові.

Після третьої пісні букет білих троянд пані Ніні подарував священик — отець Всеволод, її духівник. Колядку "Небо і зорі" Матвієнко виконала з донькою Тонею, 24 роки, її чоловіком Матвієм, 31 рік, та сином Андрієм, 31 рік.

— Син у мене — художник, — повідомила співачка. — Донька закінчила музичну школу імені Лисенка та Інститут культури. Вивчилася на менеджера, працює в рекламній агенції.

Четверо дівчат, а як молотять по барабанах!

Кілька пісень виконала народна артистка Марія Стеф"юк, 57 років. Вона була в довгій, білій із золотистим, сукні. Співала й Ірина Шинкарук, 26 років, у зеленій, вишитій червоним, сукні з прозорою вставкою на грудях. Також виступав фольклорний колектив з трохи дивною назвою  "Дахабраха".

Марія Миколайчук, 64 роки, яка співає разом з Матвієнко в тріо "Золоті ключі", сказала "ГПУ", що "Дахабраха" їй сподобалася найбільше:

— Четверо дівчат, а як молотять по барабанах!

— Нумо, разом заспіваємо "Нова радість стала", — попросила глядачів пані Ніна наприкінці концерту. Зала стоячи почала колядувати.

Потім на сцену винесли екзотичні помаранчево-білі квіти від Віктора Ющенка, трохи менший букет, із червоних, рожевих і білих гвоздик, — від спікера Володимира Литвина, 49 років. Найбільший букет — помаранчеві гербери — був від мера Києва Олександра Омельченка, 67 років.

Далі на сцену вибіг віце-прем"єр Кириленко. За ним у черзі став міністр Ліховий. Він поцілував пані Ніну.

— Я так розгубилася, що навіть забула, як звуть Ігоря Дмитровича, — зізналася нам по телефону вона.

Наступного ранку, в середу, о 8.30 пані Ніні зателефонував письменник Євген Сверстюк, 77 років.

— У вашій особі ми зустрілися з нашим майбутнім, — сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вибирав між Матвієнко і "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути