Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2006 18:42

Унікального злочинця впіймали в Чернівцях

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У Чернівцях затримали 20-річного харків"янина, який спробував обміняти порвані стогривневі банкноти на повноцінні купюри.

Шахрай знав, що Національний банк України вилучає з обігу пошкоджені гроші, замінюючи їх на нові. Тому 10 100 грн (101 купюру) спочатку розірвав, а потім склеїв так, що замість 101 цілої отримав 150 ушкоджених. Склав їх у валізу і вирушив до Управління НБУ у Чернівецькій області.

Зайшовши до банку, подав касирові паспорт мешканця Кіровоградської області й простягнув у віконце купу порваних грошей. За свої 10 100 розірваних гривень він сподівався отримати 15 тисяч.

Харків"янину загрожує три роки ув"язнення

Зловмисник дуже майстерно продумав аферу. Він розривав і потім склеював гроші так, щоб пошкодження кожної купюри мало природний вигляд. Цілою хлопець залишав трохи більше половини кожної купюри: він добре знав, що в Нацбанку України пошкоджені гроші приймають лише за умови, якщо вціліло більш як 51% від усієї площі банкноти.

Однак провернути справу не вдалося, бо в банку на злочинця вже чекали. Хлопця взяли на гарячому. Хто повідомив про можливу аферу з грошима, правоохоронці тримають у секреті.

— Злочинець просто унікальний, — розповідає 25-річний Олексій Пономаренко з Центру зв"язків із громадськістю обласного управління міліції. — Нам сьогодні показували, яким чином він розривав купюри. Щоб навчитися це робити, треба не один рік тренуватися.

Паспорт у харків"янина був справжнім, але не його. Хлопець зізнався, що купив документ на ринку в Харкові. Попередній власник паспорта був схожий на злочинця майже як дві краплі води, кажуть правоохоронці.

Щоб навчитися це робити, треба не один рік тренуватися

Зараз хлопця тримають у слідчому ізоляторі — з"ясовують особу. На сьогодні лише відомо, що свого часу його виключили з Національного аерокосмічного університету ім. Жуковського "ХАІ", що в Харкові.

Це не перший такий злочин, який він вчинив. Харків"янин розповів, що не був лише в Ужгороді, а решту обласних центрів уже відвідав. Скільки заробив хлопець на "розірваних грошах", поки що не відомо.

Злочинцеві загрожує три роки ув"язнення. Його імені слідчі не розголошують.

Зараз ви читаєте новину «Унікального злочинця впіймали в Чернівцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути