четвер, 25 березня 2010 07:46

Українки більше люблять позувати, та їх важче умовити роздягнутися
5

”Фотографував цю дівчину у ванній, яка лишилася після ремонту  в моїй квартирі. Накупив у магазині близько сотні свічок. Тиждень палив їх, щоб були різного розміру”, — каже Юрій Білак
Цю модель Юрій Білак вирішив сфотографувати, коли побачив на її спині витатуюваний грузинський хрест. Кожен квадрат у ньому — ікона
Французька модель Кароліна Белліаш одразу погодилася позувати перед Юрієм оголеною. Щоб почувалася впевненішою, фотограф весь час говорив їй компліменти
Дівчата, яких фотографує Юрій, роздягаються перед камерою вперше. Знайомиться з ними на вулиці, у метро, поїздах і літаках
У столичній галереї ”Камера” французький фотограф українського походження Юрій Білак показує 22 знімки оголених жіночих спин

— На своїх фотографіях вирішив показати ту частину тіла, яку ми ніколи не бачимо, — каже французький фотограф українського походження 49-річний Юрій Білак. 18 березня у столичній галереї "Камера" відкрили його виставку. Показує 22 знімки оголених жіночих спин.

— Половина жінок на фотографіях — українки, решта — француженки, — розповідає Юрій Білак. Говорить українською із французьким акцентом. — Українські жінки більше люблять позувати. Вони частіше за інших викладають свої фотографії в Інтернеті. Та їх важче умовити роздягнутися.

Юрій Білак фотографував жінок із Києва, Львова, Ужгорода та Лубен на Полтавщині.  Знімки робив 2004-го. Тоді подорожував Україною.

— Я народився у Франції. Батьки вчили мене української мови, співали пісень. У дитинстві думав, що цю мову вигадали мої батьки, бо у Франції ніде не чув, щоб нею говорили. Приїхав уперше сюди 1983-го. Тоді зрозумів, що мене не обманювали. Потім три роки подорожував Україною. Об"їхав усю від Ужгорода до Донецька, жив у селах. Як бачив гарну дівчину — пропонував позувати мені оголеною.

Усі, кого знімав Юрій, без одягу позували вперше.

— Моделі мають бути такими, якими є в житті. Досягти цього вдається, коли жінка приходить на зйомки вперше. Вона не грає, бо ще не знає, як це робити. Трохи соромиться, але згодом починає розкриватися. І я їй у цьому допомагаю. Ось ця дівчина дуже романтична, — показує на фото жінку у ванні. На підлозі стоять кілька десятків запалених свічок. — Любить Шекспіра, Пушкіна, дивиться романтичні стрічки. Вона народилася в Україні, вже кілька років живе у Франції. Ванна лишилася в мене після ремонту в квартирі. Стару шкода було викидати, то забрав у свій салон. Накупив у магазині свічок. Не хотів, щоб були всі однаковими — цілий тиждень палив їх, щоб стали різного розміру.

До Юрія підходить його модель — 26-річна Наталя Леонтьєва. Вона веде прогноз погоди на телеканалі "Тоніс". Обіймає за плечі, двічі цілує в щоку.

— Оголеною я позувала вперше, тому соромилася. Юрій говорив мені багато компліментів. Робив кілька фотографій, потім дивився на них і казав: "Я хотів би познайомитися з цією жінкою". Після його слів я відчула впевненість у собі.

17-річну Елю Задависвічку зустрів у метро.

— Я скромний, мені важко підійти до незнайомої жінки. Як побачив Елю, відчув, що за нею тягнеться шлейф шарму. На зупинці вийшов за нею. Сказав: "Я не хочу вашого номера телефону. Бажаю говорити з вашими батьками. Попрошу в них дозволу вас сфотографувати". Батьки не дозволяли Елі фотографуватися, але коли поговорили зі мною — погодилися. На першу зустріч вона прийшла із сестрою. Пробував і її тягти до камери, та сестра відмовилася роздягатися.

На одному зі знімків дівчина у весільному вбранні. Вона розстібає змійку на сукні.

— Це Мирослава — дружина мого двоюрідного брата. Увечері після його весілля я попросив дозволу сфотографувати її оголеною. Знімав, а він тримав спалах.


Зараз ви читаєте новину «Українки більше люблять позувати, та їх важче умовити роздягнутися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути