четвер, 08 липня 2021 05:11

У Василя Басараби відмовили нирки

Справлятимуть сороковини за письменником і крає­знавцем 73‑річним Василем БАСАРАБОЮ. Мав аденому простати. В нього відмовили нирки.

— Він сильно хворів, — розповідає колега Людмила Мошняга, 63 роки. — Пухлину треба було вирізати. Операція пройшла успішно. Василя Наумовича виписали. Та за кілька днів у нього відмовили нирки. Діаліз робили через день. Через два тижні його відправили додому. Лікарі вже нічого не могли зробити, бо хвороба задавнена. Василь Наумович ніколи не жалівся, що його щось турбує, і не перевірявся. Терпів до останнього. Через хворобу схуд і був виснажений.

Басараба народився в селі Біла Криниця на Рівненщині. Мав філологічну освіту. Працював кореспондентом і редактором. Писав поезії, повісті, оповідання, романи, краєзнавчі нариси.

— Він багато працював. У видавництві лежить збірка його віршів "Слов'янський світ", — каже Людмила Мошняга. — Був доброю і порядною людиною. Завжди вміло доводив свою думку. Захворів після того, як поховав молодшого брата Миколу й сина Святослава.

Василя Басарабу поховали в Рівному поряд із сином. Залишилися дружина Людмила, невістка Наталія, онуки Андрій і Тарас.

Зараз ви читаєте новину «У Василя Басараби відмовили нирки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути