Ексклюзиви
середа, 09 червня 2010 00:00

У Юлії Тимошенко однокласники списували контрольні з математики

Автор: фото: www.tabloid.pravda.com.ua
  Юлія Тимошенко в Дніпропетровській школі №37 зустрілася з колишніми однокласниками і вчителями. Вона розпитувала, хто чим займається і скільки в кого дітей
Юлія Тимошенко в Дніпропетровській школі №37 зустрілася з колишніми однокласниками і вчителями. Вона розпитувала, хто чим займається і скільки в кого дітей

Минулого тижня під час робочої поїздки до Дніпропетровська екс-прем"єр 49-річна Юлія Тимошенко зустрілася з однокласниками та вчителями школи N37, яку закінчила 1979-го.

"У мене була дуже приємна зустріч — із моєю першою вчителькою Катериною Сергіївною Клименко та з моїми однокласниками, — написала Юлія Володимирівна в своєму інтернет-щоденнику — Минуло понад 30 років, коли всі ми починали своє самостійне життя".

Фотографії із зустрічі виставила у двох папках: "Тепла зустріч із дитинством" та "Коли все було чесно, тепло і добре".

— Юлічка анітрохи не змінилася, залишилася такою ж щирою і відвертою, — каже перша вчителька Катерина Клименко, 70 років. — Спочатку вона була на батьковому прізвищі Григян. Школу закінчила під прізвищем матері — Телегіна. Думали, при зустрічі будемо називати її Юлія Володимирівна, а вона попросила кликати її просто Юлею. З кожним перецілувалася та обійнялася.

Катерина Сергіївна розкриває альбом із чорно-білими фотографіями.

— Ми сіли за парти. Доки гортали альбом, дуже насміялися. Ось Юля у другому класі, тут їй років із 8, — показує пальцем на низеньку школярку у формі. — А ось Юля постарше. Тут у десятому класі, — на фото Тимошенко з двома однокласницями сфотографувалася перед входом до школи. — Усі позмінювалися, а Юлічка схожа на себе у шкільні роки. Вона серед усіх найстройніша. Має гарне волосся. Одягається скромно і со вкусом.

Вчителька ховає фото до серванта. Згадує Тимошенко в шкільні роки.

— Яка була, такою й лишилася. А була розумницею і відмінницею. Коли мусила залишити клас серед уроку, за головну призначала Юлю. Знала, що в класі буде порядок, бо Юля за всім пригляне. За 53 роки педагогічного стажу я мала двох найкращих учениць: Юлію і ще одну дівчинку Ларису. Остання не стала такою відомою.

Згадує, як свою доньку садила за одну парту з першокласницею Юлією Григян.

— Тоді тільки кілька дітей в класі вміли писати. Юля — найкраще. Моїй доньці показувала, як букви правильно виводити, а після занять пригощала її цукерками.

Після зустрічі з однокласниками Тимошенко випила фужер шампанського. Учителів та випускників пригощали канапе з червоною рибою і салямі.

— Ми пройшлися класними кімнатами, — згадує однокласниця Олена Степанівна, 50 років. — Юля була веселою, але затрималася тільки на годину. Видно було, що кудись поспішала. Ніяковіла, коли в неї просили автограф. Хотіла, щоб однокласники почувала себе з нею вільно. Нічого не говорила про політику. Тільки розпитувала, хто чим займається і скільки в кого дітей. Я сиділа з Тимошенко в одному ряду. Вона була круглою відмінницею. Давала списувати контрольні з математики, підказувала на диктантах із російської мови. У неї були закохані два однокласники. На 8 березня мало не побилися, коли вирішували, хто першим даруватиме букет.

Зараз ви читаєте новину «У Юлії Тимошенко однокласники списували контрольні з математики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути