четвер, 28 січня 2021 05:36

Сергій Єрмаков хворів на цукровий діабет

Автор: obozrevatel.com
  Сергія Єрмакова вважали найдорожчим українським дизайнером. Шив одяг із натуральних тканин і хутра
Сергія Єрмакова вважали найдорожчим українським дизайнером. Шив одяг із натуральних тканин і хутра

У Києві помер модельєр 47-річний Сергій ЄРМАКОВ. З дитинства хворів на цук­ровий діабет. До 30 років майже повністю осліп. Був єдиним у світі незрячим дизай­нером.

— Він майже втратив зір, але не бажання творити, працювати і жити, — каже співачка 50-річна Анжеліка Рудницька. — Кожна його ­сукня була подією. Сергій щедро ділився своїм даром. Тонкий, чутливий і незламний. Україна втратила ще один талант, який не змогла належно оцінити.

Першу сукню Сергій Єрмаков створив для матері. Тоді навчався в сьомому класі.

— Я придумав матері на новорічний вечір сукню з білого атласу й зеленого оксамиту, — розповідав. — Вона шила, а я сидів поруч. Приміряли її. Пам'ятаю, допізна не міг заснути, чекаючи її повернення з вечірки. Тільки коли почув, що вона мала там найкращий вигляд, ­задрімав.

У професійно-технічному училищі отримав спеціальність кравця верхнього жіночого одягу. 2004-го представив першу колекцію. Єрмакова вважали найдорожчим українським дизайнером. Шив убрання із натуральних тканин і хутра.

Серед його клієнтів були співачки Камалія, Ірина Білик, Світлана Лобода, гімнастка Лілія Подкопаєва, актриса Ольга Сумська. Найдорожча річ, яку створив Єрмаков — пальто із горностая. Пошив його для українки, яка виїхала до Нью-Йорка. Річ коштує $70 тис. Створив сукню для американської співачки Мадонни. Для ведучої Маші Єфросиніної — плаття "Русалка". 2005-го вона вела в ньому пісенний конкурс Євробачення.

— Нас із Павлом Шильком вибрали ведучими менш ніж за місяць до ефіру, — говорить Єфросиніна. — Всі носилися зі сценаріями, репетиціями і ніхто не казав, де брати сукню. Повідомили тільки, що Євробачення дивитимуться 150 мільйонів людей. Я поїхала до свого друга Сергія Єрмакова. Спитала: "Зможеш за два тижні створити шедевр? Щоб увесь світ побачив, що в Україні можуть". Він відповів: "Сяятимеш!" На сукні більш як 20 тисяч камінців. Сергій назвав її "Русалкою". І про нього написала вся світова преса.

Дизайнер був розлучений. Через сліпоту будинком пересувався, тримаючись за двері та стіни. На показах і вечірках його супроводжував помічник. Єрмаков колекціонував наперстки. Їх часто дарували клієнти.

— Почалося з того, що в музеї Сальвадора Далі в іспанському місті Фігуерасі купив два срібних, — розповідав. — Та найдорожче дістався наперсток у Кракові. Коштував 10 доларів. Доки купував його, злодії поцупили гаманець. Я лишився в чужій країні без грошей. Дві доби голодував, перш ніж вернувся додому.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Єрмаков хворів на цукровий діабет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути