Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2019 05:05

"У подруги питав: "На яке коліно треба ставати, коли робиш пропозицію?"

Автор: ФОТО надане Яною Балицькою
  Військовий Олександр Димченко вдягає обручку коханій Яні Балицькій 18 травня. Тоді повернувся на ротацію. Готуватися до освідчення почав узимку
Військовий Олександр Димченко вдягає обручку коханій Яні Балицькій 18 травня. Тоді повернувся на ротацію. Готуватися до освідчення почав узимку

Вісім місяців 21-річна Яна БАЛИЦЬКА з Шепетівки на Хмельниччині чекала з війни свого коханого Олександра ДИМЧЕНКА, 20 років. Зробив їй пропозицію, коли їхня частина повернулася на ротацію. Весілля планують зіграти цього літа.

— Із Сашею познайомилися торік у соцмережі, — розповідає Яна Балицька. — Він давно був підписаний на мою сторінку, та його профіль був закритий. Якось приїхала в гості до подруги. Побачили, що Саша відкрив свою сторінку і виставив гарне портретне фото. Сказала Ілоні: "Дивися, який красивий хлопець!" Вона порадила написати йому. Довго відмовлялася. Казала, дівчині не пасує робити перший крок. Але подруга таки вмовила. На моє "Привіт! Як справи?" відповів моментально: "Все чудово. Я на роботі, в наряді. Ти як там? Що робиш?". Так і зав'язалося спілкування. Якби не подруга, то я б не наважилася. Тому вдячна їй.

Саша потім розказував: "Коли ти написала, я забув про все на світі". Через тиждень після знайомства подзвонив і попросив, щоб я на хвилинку вийшла. На вулиці чекав його друг із величезним букетом астромерій. Була в шоці, не знала, що Саша такий романтик. Потім він розповідав: "Хотів, щоб ми і надалі спілкувалися. Був готовий на все для цього".

Уперше Яна й Олександр зустрілися торік 15 серпня.

— Саша повернувся на ротацію. Пам'ятаю той вечір до дрібниць. Він запропонував прогулятися до музею. Мовляв, зараз друг під'їде і дещо йому віддасть. Товариш виніс з машини 21 троянду. Саша вручив мені квіти і сказав: "Завжди хочу тримати твою руку в своїй".

Після того весь вільний час проводили разом. Бачилися щодня. Сиділи на лавочці під будинком до четвертої ранку. І мої, і Сашині батьки знали про наші стосунки. Дуже тому тішилися. Моя мама казала: "Я ще ніколи не бачила тебе такою щасливою". Ми з Сашею підходимо одне одному. Любов із першого погляду — це точно про нас.

У вересні Олександр Димченко знову поїхав на Донбас. Він служить в одному з підрозділів Шепетівського зенітного ракетного полку повітряного командування "Захід". Контракт на три роки підписав 18-річним.

— Місяць, який ми провели разом, став найкращим у моєму житті. В тому, що чекатиму коханого, не сумнівалася, — говорить Яна. — 24 вересня провела Сашу на поїзд. За вісім місяців двічі до нього їздила. Питав, чи не боюся. Та мені не було страшно, ми зустрічалися не на місці його дислокації, а значно далі від передової. Про весілля з ним ще тоді говорили. Але докладно нічого не планували.

Олександр Димченко повернувся на ротацію 18 травня.

— Планувала їхати зустрічати Сашу з нашими мамами, — каже Яна. — У моєї не вийшло, а Сашина постійно повторювала, що вона шкодуватиме.

Спочатку приїхала техніка, а потім — хлопці. Військові підходили до своїх рідних, обнімалися і втирали сльози. А мого Саші не було. Я розпереживалася. Стояла і плакала. Хлопців вишикували. Командир покликав мене до себе: "Олександр дуже сильно провинився. І цей день запам'ятається вам назавжди". Побачила, як Саша вийшов з колони і рушив до мене. Руки в нього трусилися — ще ніколи не бачила, щоб люди так переживали. Злякалася. Думала, щось страшне сталося.

Не можу розказати, що тоді відбувалося. Пам'ятаю лише, як Саша казав, що любить мене, і дякував, що дочекалася. Потім він став на одне коліно і спитав, чи вийду за нього. Я була в такому шоці, що і слова вимовити не могла. Лише кивнула головою. Саша попросив відповісти голосніше. Я такнула так, щоб точно всі почули. Досі по шкірі бігають мурахи, коли згадую той момент.

Згодом дізналася, що Саша готувався зробити мені пропозицію ще від зими, — додає Яна. — Його мама купила мені обручку. А до нашої спільної подруги він дзвонив і питав: "Лєна, на яке коліно треба ставати, коли робиш пропозицію?"

Зараз ви читаєте новину «"У подруги питав: "На яке коліно треба ставати, коли робиш пропозицію?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути