середа, 31 жовтня 2012 07:15

У музеї снів екскурсії проводять у темряві

Автор: фото з сайта www.pravda.com.ua
  У столичному Музеї сновидінь дрімає дівчина в нічній сорочці. Вона символізує людину, яка не може прокинутися, постійно спить удома й на роботі
У столичному Музеї сновидінь дрімає дівчина в нічній сорочці. Вона символізує людину, яка не може прокинутися, постійно спить удома й на роботі

У Києві відкрили Музей сновидінь. Показують виставку, присвячену нічним кошмарам. На зиму запланували ще одну — про віщі сни. На весну 2013-го — про еротичні.

— Тут можна обговорити свої сновидіння і спробувати їх витлумачити, — розповідає одна із засновниць закладу 28-річна Вікторія Данелян. — Музей почали створювати на початку року. В нас був підвал і невеликий капітал. Ми придбали торшер, настільну лампу з абажуром і 10 залізних ліхтарів. Друзі постійно казали: "Ти краще тут перукарню відкрила б. Гроші можна було б непогані заробляти".

Музей розділений на чотири зони: книгарню, кабінет психоаналізу, виставковий зал і лінгвістичний клуб.

— У кабінеті психоаналізу веде прийом практикуючий психоаналітик, — Вікторія відчиняє двері з червоними шторами. — Перша зустріч безкоштовна. Далі про ціну треба домовлятися. Для однієї людини гусак уві сні означатиме швидкий прибуток, для іншої — втрату чи розчарування. Якось подруга жалілася: "Я захворію. Сьогодні мені наснилася риба". Казала їй, що для неї риба означає не хворобу, а радість чи удачу. За тиждень її запросили на роботу із зарплатою вдвічі вищою від попередньої.

Музеєм водять у темряві. Кожному відвідувачу видають ліхтарика. Ними слід підсвічувати експонати.

— Коли людина засинає, потрапляє в пітьму, — говорить куратор виставки 31-річна Юлія Кравець.

Екскурсію проводить 30 хв. Наприкінці запрошує до лабораторії сну. Тут показують відеоінсталяцію Геннадія Чернеги "Глибокий сон". На екрані демонструють фотографії скульптур із проламаними головами, старі будинки і відбиті у калюжі обриси церкви. Дівчина в нічній сорочці пропонує відвідувачам воду в пластикових стаканчиках.

— Ця дівчина символізує людину, яка не може вирватися зі сну. Вона постійно спить, удома й на роботі.

Виставка триватиме до 21 листопада. Відвідати її можна і суботу та неділю після 14.00. Екскурсії просять замовляти заздалегідь за тел. 531 97 27. Вхід — 50 грн.

Взуття сниться до знайомства

Художниця 26-річна Ніна Мурашкіна часто бачить віщі сни.

— Часто сниться, як за мною біжить велика вівчарка, схожа на вовка, — розповідає у своїй майстерні. — Я щодуху від неї тікаю, та вона мене наздоганяє. Через день-два після таких снів отримую гроші.

Перед зустрічами з чоловіками бачу вві сні взуття. Останнього разу ніби міряла фіолетові ботфорти з крокодилячої шкіри аж до стегна. Через два тижні познайомилася з оперним співаком. Часто сняться чоловіки, яким симпатизую. Вві сні бачу ту частину тіла, що мені найбільше подобається.

 

Зараз ви читаєте новину «У музеї снів екскурсії проводять у темряві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути