вівторок, 17 вересня 2019 05:15

У Миколи Токарського був серцевий напад

Автор: MRPL.CITY
  Микола Токарський у юності працював машиністом тепловоза. Займатися журналістикою почав після 30 років
Микола Токарський у юності працював машиністом тепловоза. Займатися журналістикою почав після 30 років

7 вересня у Маріуполі попрощалися із головою Донецької обласної організації Спілки журналістів Миколою ТОКАРСЬКИМ. Він помер від серцевого нападу на 64-му році.

— Незадовго до смерті Микола побував в Одесі, де розповідав про проекти, які намітив в обласній організації Спілки журналістів. У вересні відвідав свято першого дзвоника в Маріупольському професійно-технічному училищі №3, де свого часу вчився на машиніста тепловоза, — розповідає товариш Юрій Тарнавський. — Він був сповнений сил та енергії. Мав багато планів й ідей.

На машиніста тепловоза Микола Токарський пішов навчатися після восьмого класу. Працював у локомотивній службі маріупольського підприємства "Азовсталь".

— Одного разу розгорнув свіжий номер місцевої газети "Приазовський робітник", — згадував Токарський. — Першим ділом прочитав замітки улюбленої сатиричної рубрики. Один із фейлетонів мені не сподобався. Подумав: "Я міг би написати краще". Наступного дня наді­слав замітку до редакції. Її не надрукували, але мені прийшов лист із запрошенням відвідати редакційне засідання. Свій матеріал довелося переписати кілька разів, але його все ж таки опублікували. З того часу я став позаштатним кореспондентом.

Згодом Токарський здобув дві вищі освіти — журналіста й економіста. У газеті "Приазовський робітник" працював понад 20 років. Очолив її 2003-го. Восени 2016 року його обрали головою Донецької обласної організації Спілки журналістів.

— Микола завжди займав принципову позицію з відстоювання інтересів ЗМІ на Донбасі та права жителів регіону на отримання правдивої інформації, — каже голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

Миколу Токарського поховали в селі Старий Крим на Донеччині, звідки був родом. У нього залишилися син Станіслав, доньки Наталія й Анна.

Зараз ви читаєте новину «У Миколи Токарського був серцевий напад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути