пʼятниця, 26 серпня 2011 06:45

У Лариси Мишак після пологів украли сина

42-річна Лариса Мишак із селища Верхнячка Христинівського району на Черкащині підозрює, що 1990 року у неї вкрали сина. Тоді 24 червня вона народила двох хлопчиків. Лікарі сказали, що один помер. Ні тіла, ні довідки про смерть не видали.

Лариса з чоловіком 44-річним Сергієм, меншим сином Віталієм, 9 років, живе у центрі селища. Старший 21-річний Володимир навчається в Києві.

— Я з Вапнярки, — розказує Лариса. — Чоловік із сусіднього села. Познайомилися в однокласника на весіллі. Зустрічалися рік, побралися.

Лариса завагітніла. Мала народити в серпні. Але хлопчики з'явилися на світ семимісячними. Перший важив 1500 г. Другий 1300.

— Показали мені їх обох. Малесенькі, як котенята. І забрали від мене в кювез, — згадує мати. — На треті сутки мене почали до дітей пускати. Мама моя пригласила дуже хорошого лікаря-педіатра. Він казав, що з дітьми все добре. Легені у них розкрилися. Тому були всі шанси, що виживуть.

Медики стверджували: у недоношених дітей два критичні періоди — на четверту добу від народження і на восьму.

— Я молоко зціджувала, через катетери їх годували. А на восьму добу мене до них не пустили, — опускає очі. — Лікар, що дивилася за ними, сказала: "Ми тобі готовим на виписку одного хлопчика. А другий каліка. Він тобі не потрібен". Під час пологів йому нібито притиснуло лівий бік.

Наступного дня Ларисі повідомили, що менший хлопчик помер. Завідувач відділення пояснила, що тіло дитини вагою до 2 кг не мають права віддавати. Його вже спалили як медичні відходи.

— Я й досі не знаю, котрого з синів мені віддали, — говорить Лариса Мишак. — Малий при виписці важив 1,5 кілограма. Але діти після народження можуть скидати вагу, потім знов набирають.

Нещодавно знайомі розповіли Ларисі, що бачили хлопця, мов дві краплі води схожого на її старшого сина.

Мишаки дивилися телевізійний пісенний проект "Х-фактор". Звернули увагу, що учасник Антон Чилібі, 21 рік, справді схожий на їхнього сина Володимира.

— Повадки у них однакові. І тембр голосу такий самий. Я думаю, що це він. Ходила до екстрасенса. Сказав, що у мене троє дітей. Той, якого втратила, живий.

Мати уважно дивилася проект. Там показували дитячі фотографії фіналістів конкурсу. Каже, що Володимир та Антон і в дитинстві схожі були. Лариса — вчителька музики.

— Володя у нас не співає. У батька вдався, — сміється.

У прокуратурі Ларисі відмовили у порушенні кримінальної справи. Бо немає доказів, що вона його мати.

— Дуже хотіла би поговорити з Антоном. Розпитати про його дитинство. Бачила батьків на шоу — він на них зовсім не схожий. Якщо це моя дитина, я б не стала забирати його в батьків чи сваритися з ними. Хай би просто спілкувався з нами.

— Доки я був звичайним хлопцем, ніхто мене не шукав, — говорить Антон. — А як тільки став відомий, мене стали показувати по телебаченню, тут же з'явилися якісь родичі. Підозрюю, що цій людині щось від мене треба. Чому мене не шукали, коли я був малий, мене треба було вчити, допомагати, ростити?

Зараз ви читаєте новину «У Лариси Мишак після пологів украли сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути