середа, 20 червня 2012 00:00

У 14 років Маккартні залишився без матері

— Досі не вірю, що мені вже 70 років. Здається, що лише недавно почав жити, — каже британський музикант і композитор Пол Маккартні.

18 червня йому виповнилося 70. День народження святкував в італійському місті Монтальчино. Із дружиною і дітьми зупинився в 5-зірковій віллі. Номер люкс там коштує $2 тис. за добу.

Пол Маккартні народився в Ліверпулі. Його мати була акушеркою, а батько працював на заводі зброї. Коли Полу виповнилося 14, мати померла від раку.

— Щоб заглушити горе, тато купив мені гітару за 15 фунтів, — розповідає Пол Маккартні. — З інструментом не ладилося — не знав, як можна грати лівою рукою. У журналі побачив фотографію гітари з перетягнутими струнами. Зробив таке і на своїй. Тоді все почалося: я втратив маму, але знайшов музику.

Після школи хлопець працював на фабриці електротоварів — намотував дроти на дерев'яні котушки. Замість необхідних 14, за день робив дві котушки. За це через місяць його звільнили.

1957-го музикант Джон Леннон запросив Пола в гурт "Кворрімен", який згодом змінив назву на "Бітлз".

— Із Ленноном познайомилися під час його концерту в саду церкви святого Петра. Коли дізнався, що я можу брати акорди лише на чотирьох струнах, запросив до гурту. Усі концерти групи нагадували масову істерію. Ми не чули себе через крики шанувальників. Згодом між учасниками почалися конфлікти. Розпад був неминучим. Тоді я почав вживати наркотики. На зйомках фільму "Хелп" накурився так, що забув свої слова. Тричі поліцейські находили в моєму багажі марихуану. Якби не моя музична слава, я б на кілька років сів у в'язницю.

1980-го під час гастролей у Японії Пола арештували на 10 днів. У його дорожній сумці митники знайшли 200 грамів марихуани.

Пол Маккартні має п'ятеро дітей: 49-річна Хізер (донька першої дружини від попереднього шлюбу) займається гончарством, Мері, 42 роки, працює фотографом, 40-річна Стелла має будинок моди, син 34-річний Джеймс — музикант і архітектор, наймолодша донька Беатріс закінчила перший клас.

— Зустрічатися з дівчатами я почав у 17 років, — розповідає Пол Маккартні. — Перша дівчина Лейла була старша за мене на три роки. Вона працювала нянею. Інколи я з нею ходив на роботу. Другою дівчиною стала Дороті Роун. Мені тоді подобалася Бриджит Бардо і я робив усе, щоб Дороті була на неї схожа — сам підбирав їй одяг і макіяж. Коли Дороті завагітніла, я зробив їй пропозицію. Та за тиждень до весілля в неї стався викидень. Ми розійшлися, бо не змогли це пережити. Третьою стала британська актриса Джейн Ешер. Ми познайомилися 1963 року, коли разом позували фотографу. Через місяць я переїхав у будинок її батьків. Там написав свої найвідоміші пісні "Учора", "І я люблю її", "Ти хочеш бачити мене". Наш роман тривав п'ять років, доки Джейн не застукала мене в ліжку з іншою.

Першою дружиною Пола Маккартні стала американський фотограф Лінда Істман. Вони познайомилися 1967-го. Побралися за два роки.

— Лінда завжди була для мене більше подругою, ніж дружиною. Померла від раку грудей 1998-го. Після її смерті я довго не міг знову взятися до роботи. Кажуть, чоловікам не личать сльози. Та після смерті Лінди я проплакав рік.

1999-го Маккартні почав зустрічатися з екс-моделлю Хізер Міллс, якій зараз 44 роки. Він одружився з нею 2002 року. У шлюбі народилася донька Беатріс. Коли дівчинці виповнилося три роки, її батьки розлучилися.

— Друзі попереджували, що Хізер вийшла за мене лише заради грошей. Після розлучення вона відсудила 50 мільйонів доларів.

Тепер Пол Маккартні одружений з 52-річною Ненсі Шевелл. Вона очолює американську транспортну компанію.

— Ми з нею познайомилися наприкінці 1980-х, коли з Ліндою подорожували США. Після того Ненсі вийшла заміж за адвоката, і ми почали товаришувати родинами. Кілька років тому я подивився на неї по-іншому.

 

Двічі потрапляв до Книги рекордів Гіннеса

До Києва Пол Маккартні приїжджав улітку 2008-го. Музикант просив обставити номер меблями зі шкірзамінника. На столі мали бути лише вегетаріанські страви. Пол Маккартні не вживає м'яса 42 роки. Він дав безкоштовний концерт на майдані Незалежності.

Музикант двічі потрапляв до Книги рекордів Гіннеса. 1990-го він зібрав на платному концерті в Ріо-де-Жанейро рекордну кількість глядачів — 184 тис. 1993-го на його концерт у Сіднеї 20 тис. квитків розкупили за 8 хв.

 

Зараз ви читаєте новину «У 14 років Маккартні залишився без матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути