четвер, 23 квітня 2009 18:27

Тимошенко заспівала для Пугачової
6

На київський вокзал 22 квітня російська співачка Алла Пугачова прибула у власному вагоні у складі московського поїзда. До готелю поїхала у білому лімузині
Фото: фото: Наталія ЧУБЕНКО
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко співає Аллі Пугачовій (у центрі) пісню з нагоди дня народження. Глядачі піднялися з місць, співачка розплакалася. Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації Віктор Черномирдін тримає букет для ювілярки
Лідер Компартії України Петро Симоненко привів на концерт цивільну дружину Оксану Ващенко. Доньку Марію залишили з нянькою
Дружина колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка, журналістка Юлія Мостова, на концерті наспівувала улюблену пісню з репертуару Алли Пугачової — ”Любовь, похожая на сон”
Квитки на концерт Алли Пугачової коштували 300–3500 гривень. Голова Ради Національного банку Петро Порошенко сидить у восьмому ряді партеру. Його сусіда показує круглу цукерку з білого шоколаду, якою частували на вході до зали

"Дайте звезду посмотреть!" — сива жінка у поношеному плащі розштовхує ліктями натовп на київському вокзалі. У середу о десятій ранку на першій платформі тут зустрічають російську співачку Аллу Пугачову, 60 років. Вона приїхала з концертом у рамках свого прощального туру "Сны о любви". Прибула у власному вагоні. До потяга подали білий лімузин, його обступила сотня перехожих.

Провідник виносить три великі валізи. Співачка виходить, обличчя ретельно нагримоване, з пишною зачіскою — багато накручених локонів. Їй довго аплодують.

— Алла, не уходи! Как же мы без тебя! — чути з натовпу.

— Одна певица ушла, другая придет, — хрипло відказує Пугачова.

Жінка років із 40 кидає Аллі Борисівні букет нарцисів. Квіти розсипаються по капоту лімузина.

— Жалко цветочки, — артистка збирає кілька квіток. Постійно повторює: "Спасибо". Махає рукою прихильникам і сідає в машину.

На тлі вагона Пугачової фотографується 28-річна Ольга Скоробогатько. Вона приїхала на концерт із російського міста Бєлгород.

— У Києві вже втретє на концерті, — розповідає російською. — Коли є можливість, їжджу за Пугачовою. Слухаю її з дитинства. На "Пісні року" в Москві колись вдалося навіть постояти біля неї. Встигла шепнути, що вона моя улюблена співачка. Пугачова подякувала — вона душевна людина.

Заради Пугачової готель зачинили на три дні

Співачка зупинилася в готелі "Фараон" на набережній Дніпра, в "імператорському" номері на третьому поверсі. Доба у такому номері площею 350 кв. м коштує 8 тис. грн. Заради Пугачової готель зачинили на три дні. Годували її овочами, салатами та рибою — співачка на суворій дієті.

На концерт у Палаці спорту люди сходяться за півтори години до початку. Різного віку, більшість несуть квіти. 25-річний Павло Гонтовий котить інвалідний візок дружини Оксани.

— Із перших пісень люблю цю співачку, — каже жінка. — Це велика людина! І душевні якості мені близькі, вона сильна.

— Яка ваша улюблена пісня?

— Ти розкажи, що там Нікіта співає, — підказує Оксані чоловік.

— Нікіта — це наш син, йому скоро шість років. Вивчив недавно пісню, що Алла Борисівна з Галкіним співає. "Между нами непогода, грозы и дожди", — наспівує жінка.

Біля входу 63-річний поет Юрій Рибчинський розмовляє по телефону.

— Я з Аллою знайомий був раніше, ніж її ім"я стало відомим. Аж страшно сказати, скільки вже років минуло. Мабуть, десь із 1973-го, — розповідає "ГПУ". — Нас познайомив її тодішній цивільний чоловік, він керував ансамблем Донецької філармонії (Віталій Кретюк. — "ГПУ"). У Москві якось каже: "У мене дружина співає, послухай". Я послухав, сподобалося. Алла — непередбачувана людина. Зараз ми нечасто спілкуємося.

Концерт затримують на півгодини. Пугачова виїжджає на сцену на великому подіумі, що обертається. Три пісні співає не вітаючись.

— Да, 60 лет! — каже потім. У залі сміх та гучні аплодисменти. — Сегодня вы прощаетесь с гастролирующей женщиной, которая поет. Но я еще кое-что могу!

У президентській ложі ліворуч від сцени з"являється прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко. Сідає біля посла Російської Федерації, 71-річного Віктора Черномирдіна. Під час концерту Тимошенко часто усміхається. Спирає голову на кисті рук, після кожної пісні аплодує.

— Есть у меня две песни, про которые пишут, что это фонограмма. Я не отрицаю. Нехай фонограма, — каже Алла Пугачова. У залі вмикають яскраве світло. — Хочу видеть ваши глаза, шановні друзі. Заодно и цветочки соберу, если есть.

Співачка сходить у залу. За нею йдуть помічниця та два охоронці — збирати квіти. Глядачі з букетами підводяться з місць і прямують до сцени. Із зали Пугачова співає "Позови меня с собой". Юлія Тимошенко аплодує, тихо підспівує.

Оваціями публіка сприймає старі хіти Пугачової — "Айсберг", "Без меня", "Возвращение". Перед піснею "Примадонна" артистка перевдягається в пишний червоний балахон. Завершує концерт композицією "Сны о любви", довго махає зі сцени рукою. Коли вмикають світло, ще раз виходить із-за лаштунків. На сцену піднімаються Юлія Тимошенко та Віктор Черномирдін, несуть великий букет.

— Хотела подарить миллион алых роз. Но решила, что лучше подарить миллион украинских сердец, которые любят Аллу Пугачову, — каже у мікрофон Тимошенко. Вона обнімає співачку. Із залу кричать то "Алла", то "Юля". Прем"єрка пропонує глядачам заспівати для Пугачової пісню "Хеппі бьоздей", затягує перший рядок.

— А теперь по-русски — с днем рожденья меня! — підхоплює Пугачова.

Коли чує, як співає зал, витирає рукою сльози.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко заспівала для Пугачової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути