четвер, 05 червня 2008 16:44

Тетяна Франчук не ревнує до доньки Кучми

З Ігорем Франчуком — колишнім зятем екс-президента Леоніда Кучми — Тетяна Лапіна побралася 10 років тому. Подружжя живе в Кончі-Заспі під Києвом. Тетяна два роки керує мистецькою галереєю "Київ Файн Арт". У Сімферополі має салон краси.

31-річна Тетяна Франчук сидить у власній галереї, дивиться у ноутбук. Поряд на підлозі сумка від "Луї Віттон". Жінка на високих підборах, на ногах червоний педикюр. Розповідає, що із 16 років працювала моделлю в агентстві "Ель Моделс".

— У дитинстві була повненькою. По телевізору батьки побачили рекламу агентства і відправили мене. Важила 63 кілограми, але кастинг пройшла. Сказали, що красіва дєвочка, зроблять із мене чєловєка, — Тетяна говорить українською, зрідка вживає російські слова. — Відмовилася від хліба й цукру. За три місяці схудла на 13 кілограмів і підросла на три сантиметри.

1997-го власниця агентства "Ель Моделс" Влада Литовченко познайомила Тетяну з Ігорем Франчуком, 41 рік. Він — син колишнього прем"єр-міністра Криму Анатолія Франчука. Був власником "Чорноморнафтогазу", нині є гендиректором фармацевтичної маркетингової групи "Бізнес-кредит".

— Чоловік Влади дружив з Ігорем. Попросив вибрати йому дівчину-модель, бо якраз із дружиною розлучився. Дівчат підбирали по анкетах. Франчук хотів не лише гарну, а й розумну. А я знала англійську, італійську, німецьку мови, — поправляє пасма хвилястого волосся. На середньому пальці лівої руки перстень із великим діамантом, у вухах — діамантові сережки. — Влада запитала, чи хочу серйозних стосунків. Але не пояснила, хто Ігор насправді.

Згадує, що на побачення чоловік спізнився на 15 хв.

— Приїхав на "мерседесі". Я чекала на автобусній зупинці. В Італії купила модного дорогого годинника "Свотч". Але зламався пасок, годинник тримала в руці. Він був великий і круглий, Ігор подумав, що тримаю будильника. Придурювався, що не знає Києва, а я ж бачу, що впевнено їде. Ухажував інтелігентно, — веде далі. — Через два місяці закохалася і переїхала до його київської квартири. Мама натякнула, що Ігор, мабуть, екс-зять президента. Коли його не було вдома, подивилася у паспорт. Там була печатка про розірвання шлюбу із Кучмою Оленою Леонідівною. Я була в шоці!

Одружилася пара після народження сина Олександра.

— Доки спланували весілля, у мене вже був чималий животик. Весілля відгуляли за півтора місяця після народження сина. Випили ящик шампанського і чартером полетіли до Криму. Три дні гуляли в чоловіковому ресторані "Тифліс", каталися на катері. Ігор  подарував мені білого в яблука коня Фороса. Пізніше купили ще трьох і поні.Родина виховує синів 9-річного Олександра та 7-річного Ярослава. Із донькою Леоніда Кучми в Ігоря Анатолійовича є син 17-річний Роман. Тетяна каже, що хлопець схожий на свого діда.

— Рома вчиться в коледжі в Лондоні. У Києві має дєвочку зі звичайної сім"ї, після навчання збирається повернутися. Коли Олена готувалася до весілля із Віктором Пінчуком, Рому забрали до себе, — згадує Тетяна Франчук. — Їздили разом на відпочинок. Він як був малий, у кафе в Арабських Еміратах із бару витяг усі алкогольні напої і позмішував їх, — сміється. — Ігор страшенно нервував, бо напої були дорогі, мусив заплатити.

Із ким Роман святкує свій день народження?

— Ігор їде до Олени та Віктора, а я ні, бо це недоцільно. Чоловіка я не ревную. Наступного дня забираємо Рому до себе. Запрошуємо гостей або йдемо у ресторан. На 16-річчя Ігор подарував синові телефон "Верту". А цього року виписав чек, — постукує нігтями по спинці дерев"яного стільця. Говорить голосно, відвідувачі озираються.

Часто бачите Леоніда Кучму?

— Востаннє бачилися на концерті Рікі Мартіна в Монако. Леонід Данилович любить мене, часто підморгує. Пінчук, як побачить десь, теж моргає. Запрошує до свого арт-центру на виставки.

Розповідає, що на день народження екс-президентові подарувала кришталевого лева.

— Леонід Данилович по гороскопу лев. Статую лева купила у Брюсселі за тисячу доларів. Подарунок йому сподобався найбільше, хвалив. У чоловіка є від нього мангал і компас. Ще, мабуть, щось зі зброї, — замислюється. — Ігор її колекціонує. Вдома маємо окрему кімнату під його колекцію. Я не люблю те, що ріже чи стріляє, — морщить носа. — Ще Ігор збирає сувенірні кораблі.

А ви щось колекціонуєте?

— Маю 200 флаконів парфумів. Тримаю у спальні, ванній. Останній запах — духи "Красная Москва" по приколу подарував художник Ілля Чичкан. Вони в ексклюзивній бутилці, ковпачок у вигляді кремлівської башти. Найдорожчі — "Шанель" купила у Франції. Це лімітований запах, якого немає у бутиках. Коштують 500 євро.

Каже, чоловік часто робить їй дорогі подарунки.

— Я граю на фортепіано. На день народження подарував мені білий рояль. А на 28-річчя в Ялту в ресторан "Тифліс" запросив співати Валерія Меладзе.

Розказує, що вперше закохалася в 14 років.

Подарував мені білого в яблука коня

— У Вадіка з сусіднього будинку. Але так затягнули з відносинами, що знайомі вже поодружувалися, а ми ходили за ручку в кіно. Згодом в Італії залицявся власник відділу "Рено" Формули-1 Флавіо Бріоторе. Гарний був чоловік, але старший на 25 років. Батьки мене вчили, що чоловік має бути тільки трохи старший за жінку.

Батько Тетяни був директором цукрового заводу в Одесі. Мама — науковий працівник інституту цукрової промисловості в Києві. Мають ступені докторів наук. Батько живе в російському місті Орел, працює в міністерстві охорони праці. Мати разом із донькою  — в Києві. Батьки Тетяни не розлучені, але давно живуть окремо.

Сім"я Франчуків у Кончі-Заспі має триповерховий будинок на 600 кв. м.

— Удома чоловік постійно щось будує, — крутить Тетяна в руках червону папку. — Вирив скважину, звідти текла погана вода, сказав перекопати в іншому місці. Тепер щось на першому поверсі ремонтують. Мене це дратує, бо в будинку постійно чужі люди.

Розповідає, що родина дружить із боксером Віталієм Кличком:

— Запросили його в Ялту на катері кататися. Заплили далеко в море. Раптом підпливають двоє дівчат у ластах. Одна витягає диктофон у целофановому пакеті — хоче взяти у Віталіка інтерв"ю. Він відмовив. Дівчина почала проситися на катер. Ми не взяли. Кличко спокійний і врівноважений, але амбіції в нього є.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Франчук не ревнує до доньки Кучми ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути