пʼятниця, 22 березня 2019 05:05

Тетяна Кучеренко виграла 250 гривень

Автор: Фото надане Тетяною Кучеренко
  Тетяна Кучеренко з міста Ірпінь на Київщині ”Газету по-українськи” передплачує щороку
Тетяна Кучеренко з міста Ірпінь на Київщині ”Газету по-українськи” передплачує щороку

— "Газету по-українськи" читаю давно. Навіть зверталася до редакції, щоб написали про наш під'їзд. У нас тут така краса і порядок, що є чим похвалитися, — каже пенсіонерка 57-річна Тетяна Кучеренко з міста Ірпінь на Київщині.

Вона передплатила "Газету по-українськи" на рік. Надіслала копію квитанції на адресу редакції і виграла 250 грн.

Живе у трикімнатній квартирі п'ятиповерхівки.

— У нашому будинку є чотири активістки. Я, Тамара Федорчук, Тетяна Білань і Галина Романюк. Дбаємо, щоб було чисто й охайно. У під'їзді організували виставку картин. Їх в 1940–1980 роках вишили сільські жінки з усієї України. 20 полотен належали моїй свекрусі Надії Аріонівні. Вона жила в селі Старосілля на Черкащині. Коли ми забрали малюнки, під сучасний дизайн квартири вони не підійшли. А хотілося зберегти. В мене й виникла ідея створити галерею в під'їзді. Картини доводжу до ладу, вставляю в нові рамки і чіпляю на поверхах. На полотнах зображені українки, герої казок, лебеді, квіти. На п'ятому поверсі є найдавніша картина жінки з Волині. Вона ще дівчиною вишила Кремль із тризубом і синьо-жовтим прапором. Жінка ця була націоналісткою, а її батько — комуністом. Кожна картина має свою історію, — говорить Тетяна Вікторівна.

Живопис — на білих стінах. У рамках поряд — зазначені імена вишивальниць. На вікнах під'їзду мешканці наставили вазонів.

— У нашому будинку дружні люди. Якщо треба на щось зібрати гроші, всі здають без проблем. Біля будинку насадили туї, розарій, квіти. І все це за кошти місцевих. Чотири роки тому звернулися до тодішнього мера, нам заасфальтували двір. До того лежав лише щебінь, — розповідає.

Тетяна Кучеренко народилася в селі Качанівка Охтирського району на Сумщині. У 1981 році закінчила лісогосподарський технікум. Отримала направлення в Укрдерж­ліспроект. 34 роки працювала техніком. Одружена. Має сина 35-річного Ігоря.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Кучеренко виграла 250 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути