четвер, 14 травня 2009 19:13

Тарантіно помстився німецькому нацизму
5

Британська актриса Тільда Свінтон (праворуч) на червоній доріжці Каннського кінофестивалю цілує 81-річну бельгійську акторку Агнес Варда
Фото: фото: AFP/Loic Venance
Французька актриса Ізабель Юппер двічі отримувала в Каннах нагороду за кращу жіночу роль. Цьогоріч вона очолює журі кінофестивалю
Фільм режисера зі США Квентіна Тарантіно ”Безславні покидьки” вважають фаворитом. Стрічка — про євреїв-месників, які відловлюють німецьких нацистів і знімають їм скальпи
Шансоньє Шарль Азнавур та  актриса Афсія Херзі відкрили фестиваль у Каннах
Актор Жан Рошфор веде по червоній доріжці актрису Ельзу Зільберстайн

63-й Каннський кінофестиваль розпочався 13 травня і триватиме до 24 числа місяця. У конкурсній програмі беруть участь 20 картин. Гостей з"їхалося менше, ніж у попередні роки. Французькі медіа зауважують: готелі на набережній Круазет поблизу Канн майже порожні. Причиною називають фінансову кризу.

Відкрили фестиваль комедійним мультфільмом "Угору" американського режисера Піта Доктера. Перед показом усім гостям роздали окуляри для об"ємного зображення.

— Це не просто весела прем"єра, — кажуть організатори. — Ми хочемо, щоб глядачі розуміли: традиційне кіно закінчилося. На нас чекає технологічна революція в кінематографі.

Серед фаворитів — режисери Джейн Кемпіон, Ларс фон Трієр, Кен Лоуч. Усі вони раніше отримували Золоту пальмову гілку Каннів. Найбільше шансів має американський режисер 46-річний Квентін Тарантіно з фільмом "Безславні покидьки". Критики охрестили стрічку "помстою Тарантіно німецькому нацизму". Дія відбувається в окупованій Франції під час Другої світової війни. Головні герої — команда "Покидьки", сформована з американських євреїв. Вони відловлюють нацистів та знімають їм скальпи, щоб нагнати жаху на гітлерівську Німеччину. Головну роль виконав 45-річний Бред Пітт. Заради зйомок він із дружиною 33-річною Анджеліною Джолі та дітьми на три місяці переїхали до Берліна.

На одну з ролей Тарантіно збирався запросити французьку актрису 54-річну Ізабель Юппер. Вона очолює журі Каннського фестивалю. Актриса довго відмовлялася, на першу зустріч не прийшла. А на підписання контракту спізнилася на півтори години. Квентін розсердився і привселюдно накричав на Юппер. Вона зізнається, що відмовилася зніматися, бо роль була незначна і нецікава.

Рік тому Тарантіно пообіцяв: прем"єра "Безславних покидьків" відбудеться саме в Каннах. Йому не повірили, бо не мав тоді навіть сценарію. Хоча фільм про війну режисер задумав чотири роки тому. Він є римейком італійського бойовика "Цей проклятий бронепоїзд" 1978-го.

— Почитав рецензію на фільм у якомусь старому журналі й подумав: оце реально крутий сюжет. А назва яка! За цей час "Покидьки" стали мені наче рідними.

Коли оголошували програму, фільм іще не змонтували. Аби встигнути, Квентін удвічі збільшив свою команду. Каннський кінофестиваль він називає "місцем свого народження". 1994-го отримав тут Пальмову гілку за фільм "Кримінальне чтиво", після чого став популярним. За 10 років по тому сам очолив журі.

Зараз ви читаєте новину «Тарантіно помстився німецькому нацизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути