Поетесу 52-річну Світлану Костюк поховали 9 січня в Нововолинську Волинської області. Померла у лікарні в Луцьку. Два роки боролася з раком легенів.
– Нещодавно друзі вирішили допомогти здійснити мою мрію – побувати в Єрусалимі, відвідати Храм Гробу Господнього, Стіну Плачу, Голгофу, – розповідала Світлана. – Усі лікарі були категорично проти. Пояснювали, є серйозні ризики перельоту. Адже пройшло всього два тижні після тяжкого 14-го циклу хіміотерапії. Та люди все організували. І ми з чоловіком полетіли. В літаку я зрозуміла, варто було дослухатися до медиків. Просила Бога, не наробити нікому зайвого клопоту.
Світлана Костюк працювала бібліотекарем, кореспондентом районної газети у зоні ЧАЕС, викладачем української мови.
Частину її поезій переклали англійською, польською, іспанською мовами.
Захоплювалася кулінарією. Збирала цікаві рецепти.
– Люблю відбивні із квітів, – розповідала Світлана. – Зриваємо жовті соковиті квіти з гарбузів або кабачків. Миємо й солимо. Окремо збиваємо кілька яєць із борошном. Кожну квітку вмочуємо з обох боків. Перчимо, вичавлюємо трішки часнику. Притрушуємо кропом і смажимо на олії. Буде смачно.
Коментарі