вівторок, 18 вересня 2012 06:00

Стартували королівські змагання з поло на слонах

Автор: фото: REUTERS/Sukree Sukplang
 

Слона поливають водою під час чемпіонату з поло в тайському курортному місті Хуа-Хін, за 160 км на південь від столиці Бангкок. У країні стартували королівські змагання з поло на слонах. Участь у турнірі беруть 16 команд з усього світу.

— Правила змагання не відрізняються від звичайного поло. Але у грі беруть участь не люди, а багатотонні слони, — розповідає Філіпп Марценно, співорганізатор турніру. — Через гігантські розміри гравців, у кожній із команд лише по три учасники.

Турнір триватиме п'ять днів. Організатори заходу сподіваються зібрати пожертви, які витратять на збільшення популяції тайських слонів. А вухатих спортсменів нагородять фруктами.

— Я ніколи не думав, що грати в поло на слоні так важко, — каже після матчу Чарльз Річеманн, учасник змагань. — Тварина весь час намагалася відбити м'яч. Слони швидко втомлюються через нестерпну спеку. Їх водять купатися та на масаж.

Слонів у Таїланді шанують. 13 березня по всій країні роблять вихідний і святкують день тайського слона. На вулиці виводять винуватців свята, влаштовують їм фуршет зі свіжих фруктів та овочів.

Зараз ви читаєте новину «Стартували королівські змагання з поло на слонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути