вівторок, 04 серпня 2009 08:30

Співачка Джамала перемогла на "Новій хвилі"
5

Українка Джамала та індонезієць Санді Сондоро перемогли в пісенному конкурсі ”Нова хвиля” в латвійському місті Юрмала. Їм вручили по 50 тисяч доларів. Це на 20 тисяч менше, ніж дали минулорічним переможцям
Фото: фото: REUTERS/Ints Kalnins
Хмельничанка Міла Нітіч виконувала пісні з репертуару американської співачки Бейонс. Алла Пугачова подарувала їй 50 тисяч доларів
Співачка Алла Пугачова здивувала новою зачіскою. Короткий чубчик і світлі пасма, що нагадують дреди, їй  порадив зробити стиліст Сергій Звєрєв. Поруч із Пугачовою — пародист Максим Галкін
Співак Ваня Дорн з українського гурту ”Пара Нормальних”, який у Юрмалі представляв Росію, обіймається з бізнесменом Рінатом Ахметовим
Спеціальним гостем запросили співака Йосипа Кобзона. За тиждень перед цим йому зробили онкологічну операцію на передміхуровій залозі

Співачка 25-річна Джамала з Кримута індонезієць Санді Сондоро, 28 років, перемогли в латвійському місті Юрмала на конкурсі молодих поп-виконавців "Нова хвиля-2009". Кожному з них вручили по $50 тис.

— Перед фінальним концертом Санді підійшов до мене за лаштунками й запропонував вийти за нього заміж, — каже Джамала. Її справжнє ім"я — Сусанна Джамалатдінова. — Цим він освідчився в коханні моєму голосу. Хлопця я не маю. Багато сил віддаю роботі, а у вільний час займаюся йогою.

Джамала — кримська татарка. Народилася у Киргизії. Закінчила музичну школу в Алушті, сімферопольське музучилище та київську консерваторію за класом вокалу. 2000-го отримала гран-прі на міжнародному конкурсі "Голоси майбутнього" в Росії. У фіналі юрмальського фестивалю виконала пісню "Матусин синок" київського композитора і продюсера Дмитра Клімашенка.

— У кожної дівчини був хлопець, який тікав із побачення, бо ще хотів побути з мамою. Я теж мала одного такого. Замість вести мене в кіно, він допомагав своїй мамі пересувати диван, — розказує переможниця.

Другим на "Новій хвилі" став італієць Антонелло Кароцца, третім — росіянин Марк Юсим. Вони отримали премії $30 і $20 тис. Cпеціальний приз від співачки Алли Пугачової і $50 тис. дісталися хмельничанці 18-річній Мілі Нітіч (справжнє ім"я Людмила Нитичук). До конкурсу її готував продюсер Володимир Бебешко.

Квитки на концерти коштували від 100 до 30 тис. євро. В Юрмалі на період фестивалю вартість житла підскочила вдвічі.

Російська співачка 60-річна Алла Пугачова з Максимом Галкіним, 33 роки, жили на ризькій віллі гумориста Михайла Задорнова. Потім перебралися до готелю "Балтік Біч", бо Пугачова хотіла пожити в президентських апартаментах.

— Витрати на апартаменти оплатили організатори. Якби Алла Борисівна сама платила за номер, вона не змогла б туди переселитися, — каже композитор Ігор Крутой.

У залі "Дзінтарі" Ігор Крутой відсвяткував своє 55-річчя. Запросив екс-президента 71-річного Леоніда Кучму з дружиною Людмилою Миколаївною, донькою Оленою Франчук і зятем Віктором Пінчуком. Прилетів на день народження і депутат-"регіонал" бізнесмен Рінат Ахметов. Політики були в залі під час відкриття фестивалю.

Торік на "Новій хвилі" переміг дует Georgia із Грузії. Український гурт "Закльопки" та співачка Міка Ньютон посіли шосте і 12-те місця відповідно.


Зараз ви читаєте новину «Співачка Джамала перемогла на "Новій хвилі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути