Ексклюзиви
четвер, 05 листопада 2020 06:36

Шон Коннері помер уві сні

Автор: GETTYIMAGES
  Шотландський актор Шон Коннері знявся в шести фільмах про суперагента Джеймса Бонда. Його фільмографія налічує понад 60 стрічок
Шотландський актор Шон Коннері знявся в шести фільмах про суперагента Джеймса Бонда. Його фільмографія налічує понад 60 стрічок

— Деякі люди старіють, а деякі — дозрівають. Хоч ноги мої вже стомилися, серце — ще ні, — казав шотландський актор Шон КОННЕРІ. Він помер 31 жовтня в місті Нассау на Багамських островах, де жив із дружиною. Йому було 90 років.

— Батько мав хворе серце, — говорить син 57-річний Джейсон Коннері. — Помер уві сні. У той момент біля нього були всі рідні.

Шон Коннері народився в Единбурзі, столиці Шотландії, в бідній родині. Його батько був робітником на заводі, мати працювала прибиральницею.

— Я ніколи не вірив у долю. Починав із такого дна, що мав іти тільки вгору, — згадував Коннері. — Працювати пішов у 12 років, одразу після цього покинув школу. Був зварником, трудився на будівництві, позував оголеним у коледжі мистецтв. Найгірша моя робота — полірувальник гробів. У мене це ніколи не виходило. Я так і не отримав вищої освіти. Весь час навчався сам. Та навіть зараз почуваюся хлопчиком, коли спілкуюся з інтелектуалами.

Після служби у військово-морському флоті постійної роботи не мав: був водієм вантажівки та будівельником. Захоплювався бодибілдингом. Коли підробляв різноробом у місцевому театрі, вирішив спробувати себе на сцені.

— Це було одне з найрозумніших рішень у житті, — казав.

Після того почав грати в театрі та зніматися для телебачення. У кіно дебютував ­1956-го. Тоді виконав епізодичну роль у стрічці "Дарбі о'Гілл та маленькі люди". Відомим став за шість років, коли зіграв Джеймса Бонда у фільмі "Доктор Ноу". Згодом виконав роль суперагента ще в п'яти інших стрічках.

— Мій герой ніколи мені не подобався, бо позбавлений елементарної людяності, — розповідав Коннері. — Він безжальний, навколо себе створює атмосферу, повну ненависті до людства. Розслідує злочини лише тому, що це дає йому можливість постійно натискати на курок пістолета. Часто, коли я грав Бонда, мені ставало зле від необхідності весь час душити, різати, колоти, бити і стріляти. Адже в житті я жодного разу не поцілився навіть у кроля.

Знявся у понад 60 стрічках. 1988 року отримав "Оскар" за роль у фільмі "Недоторканні". Чотири рази — лауреат премії "Золотий глобус". 1989-го став найстаршим актором, який отримав титул секс-символу — йому було 59 років. 1999-го американський журнал "Піпл" назвав його найсексуальнішим чоловіком ХХ ст.

— Якби людям не подобалося те, що я роблю, зараз я розвозив би молоко. Ніколи про це не забуваю, — говорив актор.

Двічі був одружений. Із першою дружиною актрисою Діаною Сіленто прожив у шлюбі 12 років. Мають сина Джейсона. Він — актор. Вдруге побрався із французькою художницею Мішель Рокбрюн. Спільних дітей у них не було.

— Із Мішель познайомився під час гри в гольф. Вона виграла жіночий чемпіонат, а я — чоловічий. Тоді зрозумів — це доля. Мішель талановита художниця. Постійно кажу, що має продавати картини. Але вона тільки влаштовує виставки, бо звикла все робити по-своєму. Інколи мене це дратує, але саме ця риса мене в ній і приваблює. Її переповнює життя, сміх. Там, де я бачу проблеми, вона знаходить рішення.

Зараз ви читаєте новину «Шон Коннері помер уві сні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути