вівторок, 25 вересня 2018 05:25

Щомісяця використовуємо до 600 підгузків

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Одеситка Оксана Кобелецька сидить за столом на дачі в селі Фонтанка Лиманського району Одеської області разом із дітьми: 5-річною Алісою (ліворуч від неї), 2-річними Дариною, Олександрою, Денисом, Давидом і Владиславом
Одеситка Оксана Кобелецька сидить за столом на дачі в селі Фонтанка Лиманського району Одеської області разом із дітьми: 5-річною Алісою (ліворуч від неї), 2-річними Дариною, Олександрою, Денисом, Давидом і Владиславом

— Мама очень просила Бога о внуке и теперь шутит, что перестаралась — сразу троих мальчишек и двух девчонок получила, — каже одеситка 39-річна Оксана КОБЕЛЕЦЬКА. Вона стала першою жінкою в Україні, яка завагітніла п'ятірнею природним шляхом. 24 червня її дітям Дарині, Олександрі, Денису, Давидові та Владиславу виповнилося по 2 роки.

Оксана Кобелецька зустрічає на подвір'ї дачі в селі Фонтанка поблизу Одеси. Молодші діти та їхня старша сестра 5-річна Аліса слухняно позують для фото. За кілька хвилин розбігаються в різні боки. Аліса сідає до матері на коліна.

— Старша донька любить увагу, тому з появою п'ятірні їй було нелегко, — говорить Оксана. Її довге світле волосся зібране в пучок, губи підведені рожевою помадою. — Та попри це, малюків вона дуже любить. Постійно з ними грається, навчає букв, розповідає про тварин. Коли діти окремо одне від одного, вони спокійні. А разом не дають передихнути й хвилини — то тягнуть кудись важкий пилосос, то лізуть через паркан на город. Кожен із них має свій характер. Влад — задирака, Денис — спокійний і полохливий, Давид — наполегливий, Саша любить командувати, а Даша — кокетувати.

Доки розмовляємо, за дітьми наглядають няня й бабуся Ольга Іванівна. Вони живуть разом з Оксаною. Ще одна няня приїжджає за потреби. Батько дітей Сергій Семенов із родиною не живе. Пішов від них, коли молодшим виповнилося півроку. Про нього Кобелецька говорити відмовляється.

— Мій головний секрет успіху — мама. Вона й прибирає, й пере, й готує. Коли малюкам було три місяці, дві небайдужі одеситки найняли нам няню. Щомісяця використовуємо до 600 підгузків, тому без соціальної допомоги ми не впоралися б. Ліки видають безкоштовно. Мерія виділила гроші на холодильник. А президент подарував автомобіль "Пежо" на вісім місць. Із дитячими меблями й одягом допомагають добрі люди з усієї країни.

Минулої осені всі п'ятеро дітей по черзі перехворіли на пневмонію й кір. Два місяці лежали в лікарні.

— Вони народилися недоношеними, тому мають ослаблену імунну систему. Простий вірус може викликати ускладнення. У садок планую віддавати малюків після трьох років — коли зміцніють. Тоді в мене з'явиться трохи вільного часу. Хочу зайнятися англійською, піти у фітнес-зал. Коли діти народилися, мені подарували сертифікат у спа-салон. Досі не мала часу піти.

Оксана Кобелецька до народження дітей працювала інженером-аналітиком.

— Мрію створити бренд дитячого одягу. Мені подобається розробляти ескізи. Бабуся у нас — швачка, а моделі — підростають.

Після народження дітей жінка завела блог "Одеська п'ятірня" в соцмережі "Інстаграм". Розміщує пости про малюків, дає поради молодим батькам. Має 63 тис. підписників.

— До появи дітей не знала, що таке "Інстаграм". Навчилася ним користуватися, вже коли зареєструвалася. Для мене це спосіб не закостеніти в побуті й не впасти в післяродову депресію. Блог мотивує доглядати за собою й робити якісь вилазки — на природу чи в кафе. Це приносить і дивіденди — роблю платну рекламу. Пости пишу вночі. До 22:00 діти засинають. Тоді у нас з мамою починається активне нічне життя. Прибираємо й нарешті вечеряємо. Десь за годину сідаю за комп'ютер.

Зараз ви читаєте новину «Щомісяця використовуємо до 600 підгузків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути