вівторок, 11 серпня 2009 08:02

Софії Ротару подарували пляшку старого вина

Автор: фото з сайту www.sofiarotaru.com
  Співачка Софія Ротару  із чоловіком Анатолієм Євдокименком. Вони прожили разом 34 роки, Анатолій помер після інсульту 2002-го
Співачка Софія Ротару із чоловіком Анатолієм Євдокименком. Вони прожили разом 34 роки, Анатолій помер після інсульту 2002-го

7 серпня співачка Софія Ротару відзначила 62-річчя. Гостей приймала на дачі у селищі Нікіта за 7 км від Ялти в Криму.

— Вона гостювала у нас на початку серпня, — розказує телефоном прибиральниця Віра, що порається в київській квартирі сина співачки 41-річного Руслана Євдокименка-Ротару. — За кілька днів до свята Софія Михайлівна, її син Руслан, невістка Світлана, їхні діти Анатолій і Софійка вилетіли бізнес-класом до Ялти.

— Зібралися по-сімейному, — каже Руслан. — Спочатку за столиком сиділи я, мама, моя дружина і двоє наших дітей. Потім прийшли мамині друзі, хоч спеціально ми нікого не запрошували.

Зранку в саду на Софію Ротару чекали із 50 прихильників.

— Подарували їй сухе вино 1947 року та орхідеї у горщику. А ще збираємо гроші, щоб відреставрувати зірку Ротару в Ялті, на алеї зірок. Вона трохи оббилася, — каже полтавка Людмила Литовченко, 40 років. Вона приїхала привітати улюблену співачку з 9-річною донькою Софією. Каже, із тьоті Соні дівчинка кумира не робить, їй більше подобається Тіна Кароль.

— Софія Михайлівна кілька годин із нами спілкувалася. Частувала бутербродами і фруктами. А ввечері приймала гостей.

На вечірку прийшли співаки Філіп Кіркоров, Ніна Шестакова. Їх пригощали м"ясом, рибою, креветками. Скуштували фруктів із саду Ротару та смажених кабачків із часниковим соусом, які приготувала іменинниця.

— Я люблю готувати. У дитинстві з братами і сестрами завжди допомагали батькам. Досі не розучилася доїти корову, — каже співачка. — У саду вирощую персик, черешню, вишню, гранат, інжир, хурму. З усього світу, де вдається побувати, привожу насіння і саджанці рідкісних рослин. Мій сад — це моя гордість.

Брат співачки 53-річний Анатолій Ротар до Ялти не поїхав. Він живе в селі Маршинці на Буковині. Має міні-завод "Ритм" із виробництва поліетилену та пива.

Брат співачки до Ялти не поїхав

— У нашій сім"ї заведено, що святкуємо тільки круглі дати, — говорить Анатолій Ротар. — Я з самого ранку привітав Софію по телефону. А тоді пішов на роботу. Цей рік дуже тяжкий, не до поїздок.

Сільський голова Маршинців Василь Унгурян, 62 роки, підтримує дружні стосунки зі співачкою.

— Вісім років тому хотів назвати вулицю в селі та школу її іменем. Планував створити її музей. Просив, аби передала старі, непотрібні речі для музею. Та, певне, вона образилася на нас, чи просто ідея не сподобалася, — розказує. — Софія Михайлівна нам допомагає. Передала 10 тисяч гривень на місцеву церкву. А після повені прислала 100 тисяч гривень тим, хто найбільше постраждав. Гроші розподіляв на місці її брат Євген.

Згадує, як під час одного з візитів Ротару допомогла односельчанці знайти доброго лікаря у Києві.

— Та ви мали бачити по телевізору, як Софія Михайлівна із Кучмою та іншими "бідними" людьми святкувала. У селі її люблять і шанують, але божества з неї не роблять.

Зараз ви читаєте новину «Софії Ротару подарували пляшку старого вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути