вівторок, 07 серпня 2012 07:30

Софія Ротару двічі йшла у монастир

Автор: фото з сайта www.sofiarotaru.com
  Співачка Софія Ротару до 2004 року не вдавалася до послуг пластичних хірургів, тільки робила ін’єкції ботоксу — препарату, що запобігає зморшкам. 2005 року підтягнула повіки та зробила ліпосакцію у клініці ”Рамі” в російському Санкт-Петербурзі
Співачка Софія Ротару до 2004 року не вдавалася до послуг пластичних хірургів, тільки робила ін’єкції ботоксу — препарату, що запобігає зморшкам. 2005 року підтягнула повіки та зробила ліпосакцію у клініці ”Рамі” в російському Санкт-Петербурзі

7 серпня співачці Софії Ротару виповнюється 65 років. Ювілей святкуватиме на віллі в італійській Тоскані із сином Русланом Євдокименком, невісткою Світланою, онуками 18-річним Анатолієм та Софією, 11 років.

У Тоскані Софія Михайлівна відпочиватиме до середини серпня. На віллі є 10 гостьових кімнат, сад і 25-метровий басейн. Оренда такого будинку коштує близько 100 тис. євро на місяць.

— Через постоянные гастроли и концерты мама редко видится с внуками, — каже син та музичний продюсер 42-річний Руслан Євдокименко. — Раніше любила з ними гуляти центром міста. Якось приїхали з дружиною додому, а там нікого немає. Дзвоню мамі, а вона пошепки каже: "Ми зараз з онуками на Майдані. Скоро повернемося". Я почав сваритися, а вона відповіла: "Не переживай, мене ніхто не впізнає. Я в хустці і в окулярах". Коли є вільний час, мама їде на дачу під Києвом. Насадила повно дерев і кущів, вирощує овочі й зелень.

Софія Ротару народилася в селі Маршинці Чернівецької області. У сім'ї було шестеро дітей.

— Моя старша сестра Зіна в дитинстві перенесла тиф і втратила зір, — розповідає Софія Михайлівна. — Та в неї був абсолютний слух. Вона легко запам'ятовувала нові пісні й мене вчила їх співати. Вдома ми говорили лише молдовською, а пісні співали російською та українською. В дитинстві ми багато працювали. Щовечора йшла в сарай і там грала на баяні, щоб нікому не заважати. А з самого ранку мама будила, казала: "Треба їхати на базар. Мені, крім тебе, ніхто не допоможе". Всю дорогу я спала. Прокидалася, коли вже починалася торгівля. Відтоді ніколи не торгуюся на базарі і забороняю робити це рідним.

У дитинстві Софія Ротару займалася легкою атлетикою. Вона стала чемпіонкою школи з багатоборства, на обласній спартакіаді в Чернівцях перемогла в забігах на 100 і 800 м.

— У юності любила їздити на мотоциклі. У моєї подруги Оксани був мотоцикл "Ява". Пізніше у фільмі "Где ты, любовь?" без каскадерів проїхала на мотоциклі по вузькому насипу посеред моря. Вся знімальна група була шокована.

Софія Ротару записала 18 альбомів і знялася у 13 стрічках. Зараз її вважають  найдорожчою українською артисткою. 40 хв. концерту коштує $150 тис. Торік вона заробила $4,7 млн.

— Софія Михайлівна тричі йшла зі сцени, — розповідають друзі артистки. — У 27 років лікарі виявили в неї туберкульоз. 2010-го артистка пройшла додатковий курс хіміотерапії. Кілька разів на рік повторює курс лікування, щоб уникнути рецидиву.

34 роки Софія Ротару прожила у шлюбі з музикантом Анатолієм Євдокименком. Він помер від інсульту 2002-го. Після його смерті співачка двічі йшла в монастир.

— Після смерті Анатолія мені хотілося піти зі сцени і від усього відмовитися. Я довго розмовляла зі священиками. Ці розмови допомогли мені пережити втрату чоловіка та зрозуміти, що треба жити заради дітей.

На побачення замість себе посилала подруг

З майбутнім чоловіком Анатолієм Євдокименком Софія Ротару познайомилася 1961 року.

— Коли Толя служив на Уралі, в його руки випадково потрапив журнал "Україна" з моєю фотографією на обкладинці. Потім розказував, що закохався у ту фотографію. Перед своїми товаришами хвалився тим журналом: "Ось які дівчата живуть в Україні!". Після армії він повернувся у Чернівці, вступив на фізмат Чернівецького університету, а в естрадному оркестрі грав на трубі. Познайомилися, коли мене запросили виступати на сцені університету.

Він два роки упадав за мною. Постійно стояв під вікнами моєї кімнати у гуртожитку, а я на побачення замість себе посилала подруг. Толік кілька разів пропонував вийти заміж, та я відповідала: "Мама дозволить мені вийти заміж лише за молдаванина". А за якийсь час сама в нього закохалася. 1968 року зіграли весілля. Ми з півслова розуміли одне одного, майже не сварилися. Коли в Толіка стався інсульт, я забрала його до нашого будинку в Ялті. За кілька місяців йому стало краще і я полетіла на гастролі в Німеччину. Коли стався другий напад, я повернулася в Київ. Ще застала чоловіка живим. Він помер у мене на руках.

— Після смерті чоловіка Софія Михайлівна постаріла років на 10, — розповідають в оточенні співачки. — Тоді її важко було впізнати, в неї з'явилися зморшки, запали очі. Вона пройшла курс ботоксу, щоб розгладити зморшки на обличчі. Потім їй підтягнули контури обличчя, повіки і зробили ліпосакцію.

 

Зараз ви читаєте новину «Софія Ротару двічі йшла у монастир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути