вівторок, 20 березня 2018 06:31

Софія Костріцька за три хвилини показала 111 акробатичних елементів

Автор: ФОТО надане Мариною Теплою
  Софія Костріцька займається танцями й акробатикою з трьох років. Заняття відвідує двічі на тиждень. Удома тренується щодня
Софія Костріцька займається танцями й акробатикою з трьох років. Заняття відвідує двічі на тиждень. Удома тренується щодня

30 золотих медалей і понад 50 дипломів має 7-річна ­Софія Костріцька з Подільська на Одещині. 2 березня стала лауреатом Національного реєстру рекордів. За 3 хвилини показала 111 акробатичних елементів.

— Бачила по телевізору, як діти встановлюють рекорди, захотіла й собі, — говорить Софія. — Сказала про це мамі та тренеру. Вони почали мене готувати. Нові акробатичні елементи розучувала легко, навіть не стомлювалася. Мама зняла на відео мій виступ і подала заявку на рекорд. За якийсь час мене запросили до столиці.

Софія виступає в столичному ресторані. Демонструє перекиди, сальто, шпагати, стійки на руках, грудях та голові.

— Жоден зі 111 акробатичних елементів не повторювався двічі, — зазначає керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова. — Софія з легкістю побила попередній рекорд, який вміщував 62 акробатичні елементи.

Софія Костріцька навчається у другому класі. Танцями, гімнастикою та акробатикою почала займатися в 3 роки.

— Соня в 2,5 року стала підтанцьовувати під музику з телевізора, — розповідає її матір 27-річна Марина Тепла. — Намагалася повторювати вправи дітей з виступів на шоу "Україна має талант". Ми помітили, що вона дуже гнучка. Вирішили віддати доньку на танці, однак у нашому місті нічого подібного не було. Самі відкрили хореографічну студію "Грація". Взяли на роботу хореографа, оголосили набір. Спочатку в нас займалися п'ятеро дівчаток. Із часом учениць значно побільшало.

Софія ходить на заняття двічі на тиждень. Окрім танців, учиться виконувати складні акробатичні елементи. Беремо їх з інтернету. Через рік занять вона вже виступала на змаганнях у Києві. Зайняла перше місце в номінації "Естетична гімнастика". З тих пір майже щомісяця їздимо на різні конкурси.

2015-го Софія Костріцька перемогла на міжнародному фестивалі "Соняшник" зі своїм акробатичним номером. За рік отримала премію "Диво-дитина". Цьогоріч здобула "бронзу" на чемпіонаті світу зі спортивно-бальних танців серед дітей.

— Наприкінці березня на 10 днів їдемо в Чехію і Францію, — додає Марина Тепла. — Донька виступатиме там з акробатичними вправами. Проїзд, проживання та харчування оплачують організатори. А потім плануємо їхати на змагання в Грецію.

Софійка навчається на "відмінно", але хвилюється, коли пропускає школу. Вона дуже відповідальна. Останнім часом захопилася цирковим мистецтвом. Мріє виступати в цирку. У виборі професії їй перечити не станемо.

— Щовечора вдома тренуюся, — каже дівчина. — Мій однорічний брат Саша всі вправи намагається повторювати за мною. Вже майже сідає на шпагат.

Зараз ви читаєте новину «Софія Костріцька за три хвилини показала 111 акробатичних елементів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути