пʼятниця, 25 лютого 2011 10:10

Школярка померла на уроці математики

Автор: фото з сайта www.odnoklassniki.ua
  Полтавка Дарина Дядик була єдиною дитиною у родині. Мала вроджену ваду серця
Полтавка Дарина Дядик була єдиною дитиною у родині. Мала вроджену ваду серця

У середу, 23 лютого, у полтавській школі №7 на уроці математики померла п'ятикласниця Дарина Дядик, 11 років. У неї була вроджена вада серця. Батьки і вчителі знали про недугу.

— Почався перший урок. Класний керівник привітала хлопців із Днем захисника вітчизни. Подарувала листівку, яку намалювала Даша, — розповідає директор школи Євген Ленський, 41 рік. — Тільки сіли за парти, як Даша посунулася зі стільчика. Ніби знепритомніла. Діти трохи налякалися, вибігли кликати на допомогу. Я коридором ішов. Забіг у клас, узяв Дашу на руки, переклав на парту, щоб лежала рівно. Відкрили вікна, водою бризкали на лице, робили штучне дихання. Я в армії пройшов добру підготовку, знаю, що робити в таких ситуаціях. Викликали "швидку" і маму дівчини.

Медичної сестри в школі не було. Та працює на чверть ставки, на роботі буває у вівторок і четвер.

— Першою примчала мама. Вона викладає в аграрній академії. Кинулася до Даші, плаче, кричить, — продовжує Євген Анатолійович. — За 7 хвилин приїхали медики. Вивели маму за двері, почали реанімовувати дитину. Та вже не дихала.

Лікарі кажуть, затрималися, бо водій іномарки не поступався дорогою.

— У дівчинки не було порушень серцевого ритму і кровообігу, тому показань для індивідуального навчання вдома не мала, — говорить начальник управління охорони здоров'я Сергій Котов, 49 років. — Імовірно, померла миттєво. Результати знатимемо після розтину.

Уроків не скасували. На перервах діти сиділи у класах. П'ятикласників перевели до іншого кабінету. З ними спілкувався психолог. Зі школи учнів забирали батьки.

— Коли виносили тіло, школярі побачили через вікно. У декого почалася істерика, — згадує вчителька, не називається.

Цілий день біля школи чергують машина "швидкої" і патруль міліції. У коридорі стоять кілька учнів. Про Дарину говорять неохоче.

— Учителі заборонили, — пояснює семикласник. — Була хорошою дівчиною. Біля неї всі трусилися. Як тільки чхне — керівничка дзвонить мамі. На гуртки різні ходила — театральний і малювання. Майже всі дні у неї були зайняті.

Міська влада пообіцяла допомогти батькам з оформленням документів і похороном. Кажуть, повторно проведуть медичне обстеження всіх дітей у Полтаві. Планують збільшити штат медичних сестер у навчальних закладах.

Батьки Дарини спілкуватися відмовляються. Вона була єдина дитина в сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Школярка померла на уроці математики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути