середа, 19 червня 2019 00:31

Сказав: "Мамо, це я. Мене вдарило струмом"

Автор: Фото надане Сергієм Спасовим
  Після удару струмом Сергієві Спасову пересадили шкіру на нозі, руці й грудній клітці. Місяць не дозволяли вставати з ліжка
Після удару струмом Сергієві Спасову пересадили шкіру на нозі, руці й грудній клітці. Місяць не дозволяли вставати з ліжка

— Ішов вулицею навпроти вокзалу вздовж рейок, побачив між коліями компанію чоловіків. Назрівала бійка. Один із них ударив другого. Хотів подивитися, що відбувається. Нас розділяв довгий вантажний поїзд. Знизу незручно було пролазити, вирішив пройти вгорі — на місці зчеплення вагонів. Там і отримав удар струмом, — розповідає 21-річний Сергій СПАСОВ із Полтави.

28 квітня близько 23:00 на Київському вокзалі в Полтаві його вдарило струмом на даху вантажного поїзда. Крізь тіло пройшов розряд 27 тис. вольтів. Сергій дістав опіки понад 50% тіла: обох рук, лівої ноги, живота, грудної клітки і спини. Коли падав, ударився головою. Діагностували відкриту черепно-мозкову травму, забійну рану тім'яної ділянки.

— Весь час був при тямі, — говорить Сергій Спасов. — Пам'ятаю, як стояв на вагоні. Потім щось блимнуло. Побачив на собі вогонь. Перша думка: сон. Друга — був на вулиці, значить не сплю, щось сталося. Спробував поворухнути рукою і почав гасити на собі полум'я. Кликав на допомогу. Першими прийшли люди, які між коліями з'ясовували стосунки. Вони допомогли загасити одяг — він майже повністю згорів. Викликали "швидку". Знайшли мій телефон, набрали маму. У слухавку сказав: "Мамо, це я. Мене вдарило струмом". Вона спитала, у якому я стані і де — хотіла, щоб по мене приїхав батько.

Ліву ногу не контролював — думав, що зламав. Згодом зміг нею рухати. Розумів, що в мене шок. Біль прийшов пізніше, коли лежав на камінні і чекав на "швидку". Медики занесли в автомобіль на ношах. Вкололи знеболювальне. Відвезли до реанімації Першої міської лікарні. Батьки приїхали туди.

— Ставили крапельниці, переливали кров, проводили процедури і перев'язки, — продовжує Спасов. — Тато з мамою постійно були поруч. За два дні мене реанімобілем перевезли в опіковий центр. Ходити забороняли, мав лежати лише на спині. Першу операцію зробили через два тижні, наступну провели за сім днів. Пересадили шкіру на нозі, руці й грудній клітці. Рівно за місяць після травми дозволили встати. Уперше пішов на перев'язку. За цей час багато чого переосмислив.

Гроші на лікування Сергія Спасова перераховували всі небайдужі. Через соціальні мережі батьки просили фінансово підтримати і здавати кров.

— Був здивований — не очікував, що сторонні люди допомагатимуть. У соцмережах писали мені багато добрих побажань.

Сергій Спасов учився на юриста в Полтавському аграрному коледжі управління і права. Взяв академвідпустку. Працює в інтернет-магазині, щоб заробити гроші на навчання. Грає на гітарі, займається східними єдиноборствами. Каже, медитація допомагає йому в лікарні. Попереду ще кілька місяців реабілітації.

Зараз ви читаєте новину «Сказав: "Мамо, це я. Мене вдарило струмом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути