понеділок, 25 травня 2009 18:22

Севастіан Вікторук потрапив на фінал Ліги чемпіонів

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  Севастіан Вікторук із Жашкова на Черкащині набиває м’яч на вулиці рідного міста. Його малюнок журі конкурсу ”Я футбольний уболівальник” визнало одним із кращих
Севастіан Вікторук із Жашкова на Черкащині набиває м’яч на вулиці рідного міста. Його малюнок журі конкурсу ”Я футбольний уболівальник” визнало одним із кращих

Завтра 9-річний Севастіан Вікторук із Жашкова на Черкащині разом із однолітком Євгеном Добряком із кримської Феодосії виведуть на футбольне поле в Римі гравців каталонської "Барселони" та англійського "Манчестер Юнайтед". Хлопчики перемогли в конкурсі "Я футбольний уболівальник" і потрапили на фінальний матч Ліги чемпіонів.

Із Севастіаном і його батьками 38-річним Олегом та Альбіною, 40 років, зустрічаємося в кафе в Жашкові. Подружжя замовляє каву для себе та зелений чай для сина.

— Коліна зовсім позбивав, — розповідає мати про сина. — Може 51 раз м"яч набивати ногою. Просить купити нову футбольну форму. Кілька років тому придбали йому форму італійського "Мілана", так він із нею не розстається. Вона вже й потерлася від часу.

— Уболівав у Кубку УЄФА за "Динамо", а вони програли, — каже Севастіан. — Маю дві улюблені команди: "Мілан" і "Барселона". Улюблений гравець — Ліонель Мессі зі збірної Аргентини. Із вітчизняних подобається Шовковський.

Севастіан третій рік малює в студії образотворчого мистецтва місцевого Будинку культури:

— Раніше на футбольний гурток ходив, але зараз не маю вільних днів, зайнявся малюванням. Малюю з дитячого садка. Тоді малював в основному машини, у нас навіть ще залишився мій найперший малюнок — спортивна червона машина. Люблю змішувати кольори, найбільше — синій, зелений і червоний. Зараз найчастіше малюю природу.

Каже, що в конкурсі "Я футбольний уболівальник" брав участь і минулого року:

— Про конкурс учителька в школі розповіла, а ще в журналі "Пізнайко" писали. Треба було намалювати малюнок на футбольну тематику й написати невеликий твір англійською мовою. Але я не зовсім розібрався в правилах: намалював футболістів, а треба було вболівальників. За це отримав кепку. А цього року хотів футболку виграти. Як сказали про перемогу — не повірив, бо за тиждень до того подзвонив однокласник. Він скопіював дорослий голос і сказав, що я виграв, а потім зізнався, що це жарт.

Скопіював дорослий голос і сказав, що я виграв, а потім зізнався, що це жарт

Матір хлопчика працює в музичній школі, батько — у банку.

— Але художники в нас у роду є. Мій двоюрідний брат Петро викладає малювання в Тульчині, виставляє картини на виставках, — каже Альбіна. — Синові професійний мольберт купили в Умані в художньому салоні, а брат мій привіз хороші фарби. Він завжди подарунки робить, як художник художнику.

У кафе заходить старший брат Севастіана Ігор, 16 років. Він закінчує середню школу.

— Написав усе, ще й час у мене залишився, — розповідає про тестування з української мови. Планує вступати в медичне училище в Білій Церкві, на лікарську справу. — Завдання були неважкі.

У Рим Севастіан поїде із батьком.

— Документи для поїздки треба було оформити за п"ять днів, а в мене навіть паспорта закордонного не було. Тому швидко підсуєтилися, — розповідає Олег Вікторук. — Усі витрати оплачують організатори акції. По приїзді назад нам іще пообіцяли зустріч із кимсь із "Динамо". Кажуть, із Артемом Мілевським.

— Це буде моя перша поїздка за кордон, — каже Севастіан. — Хочу зібрати автографи всіх футболістів. Якщо буде така можливість, подивлюся картини Рафаеля та Леонардо да Вінчі.

Зараз ви читаєте новину «Севастіан Вікторук потрапив на фінал Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути