пʼятниця, 20 січня 2017 00:20

Шестиметрового сніговика зліпили зі сніжок

Автор: УНІАН
  ­Жителі райцентру Подільськ ­Одеської ­області на парковці ­поблизу торго­вельного центру зліпили найбільшого сніговика в ­Україні. Коли сніг ­підтане, його вивезуть машинами за місто, щоб не затопити стоянку
­Жителі райцентру Подільськ ­Одеської ­області на парковці ­поблизу торго­вельного центру зліпили найбільшого сніговика в ­Україні. Коли сніг ­підтане, його вивезуть машинами за місто, щоб не затопити стоянку

Найбільшого в Україні сніговика зліпили в місті Подільськ на Одещині. Має висоту 6 м 3 см. Діаметр найбільшої кулі — 11 м. Скульптуру встановили в центрі ­міста.

— Идея пришла в 11 часов ночи моим друзьям. Хотели в шутку сделать 6-метрового снеговика. Помогли городские власти, — розповідає координатор проекту Олександр Таранюк, 25 років.

Через соціальні мережі знайшли однодумців, що долучилися до ліплення сніговика. Разом подали заявку до Національного реєстру рекордів України. Досягнення зафіксували 17 січня.

— Лепили руками. В основном все сделали за выходные 14 и 15 января. Активно работали семь человек, — говорить 19-річний Родіон Агеєв. Разом із другом Віктором Романовським зняли процес на відео. — Спочатку трактор загорнув до купи сніг на майданчику. Кулі робили з маленьких сніжок. Другу й третю піднімали краном. Працювали з 8:00 до 19:00. Увечері був мороз, сніг довелося рубати сокирами.

Попередній рекорд був встановлений на гірськолижному курорті в Буковелі на Івано-Франківщині. Тамтешній сніговик був заввишки 4 м 85 см.

— У Буковелі сніговика ліпили за допомогою машини, яка робить сніг. Задаєш температуру води — і вона сама купу снігу розсипає. Там брали участь 300 людей. На нас же більше приходили подивитися. Могли зліпити сніжку й піти.

У суботу та неділю вдень була плюсова температура. Спеціально вибрали ці дні. Намалювали ескіз, розрахували величину куль. Для прикрашання купили балончики з фарбою. Зробили трафарет і розмалювали нижню кулю синіми сніжинками. Шапка, шарф і ніс сніговика — з тканини. Шити допомагала вчителька місцевої школи.

Скульптура простоїть ще деякий час. Коли підтане, сніг машинами відвезуть за місто, щоб не затопило стоянку біля магазину.

Зараз ви читаєте новину «Шестиметрового сніговика зліпили зі сніжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути