середа, 08 червня 2011 05:15

Шестиметровий голубець потрапив до Книги рекордів України

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Шестиметровий голубець загортають (зліва направо): співак Кіше, репер Ларсон, шоумен Дмитро Оськін та співачка Анжеліка Рудницька. Для страви використовують фарш і капусту
Шестиметровий голубець загортають (зліва направо): співак Кіше, репер Ларсон, шоумен Дмитро Оськін та співачка Анжеліка Рудницька. Для страви використовують фарш і капусту

У столичний ресторан "Колиба Хаус" готувати голубці прийшли репер 33-річний Ларсон (справжнє ім'я Сергій Ларькін. — "ГПУ"), актор 51-річний Віктор Андрієнко, скульптор 50-річний Олег Пінчук і музикант 47-річний Олег Лапоногов.

На вечірці пригощають холодцем, бутербродами із салом та канапками з овочами. Найпершою на вечірку приходить телеведуча і професійна сваха 37-річна Ганна Свиридова. Надпиває морс.

— Готую щодня. Заміжня жінка повинна розуміти, що шлях до серця чоловіка лежить через його шлунок. Особливо до українського, який дуже любить поїсти. Нехай це банально, але ніхто цього не відміняв. Їжу не можна відсунути на другий план, а перед нею поставити секс. Бо голодний чоловік починає дивитися наліво, — пояснює. — Сніданок не готую, бо веду ранкове шоу на радіо. А от обід і вечеря обов'язково. Зараз пішла мода, щоб все було без холестерину, тобто без сала. Але куди без нього. Щось екзотичне типу суші тільки по святах. Ми усі пішли з народу.

Каже, що не вміє робити лише вареники.

— Легше купити. Не маю стільки часу, щоб ліпити тісто.

На столах розкладають дерев'яні дошки, заносять капусту та фарш. Кухар ресторану Георгій Басмаджан готуватиме найменший голубець. Він потрапить до Книги рекордів України.

— Не спав день і ніч, так готувався, — жартує, загортаючи капусту за допомогою ножа.

5 хв. штангенциркулем голубець вимірюють експерти із Національного реєстру рекордів.

— 1 сантиметр 69 міліметрів. До того найменша довжина голубця в Україні була 2,8 сантиметра. Його зліпила Єва Нодь із Закарпаття.

— Где камеры? Фотографы где? Я здесь, — кричить з дверей скульптор Олег Пінчук. Вітається з Андрієнком та обнімає Свиридову. — Ходжу лише на ті вечірки, куди мене запрошують. Я на тусовках з 1980-х. Тому зараз зустрічаю дітей тих людей, з якими колись тусувався.

Зірок запрошують зробити найбільший голубець, який потрапить до української Книги рекордів.

— Ненавижу готовить, хотя я и повар четвертого разряда. Учился на официанта. А когда учишься на официанта, присваивают бармена и повара, — каже репер Ларсон, замотуючи фарш у капусту. — Коли жив із дівчатами, готували вони. Зараз живу сам, тому і готую собі сам. У мене спеціальний антипригарний посуд. Закидаю в каструлю м'ясо, овочі, і через годину все готове. Інколи роблю салат із малосольного лосося і всякої зелені.

— Ей, а ти чого не готуєш? — запитує Пінчук Андрієнка.

— Ти шо, мені не можна. Ці руки ніколи не готували, — жартує.

Найбільший голубець зірки роблять за 15 хв. Його довжина — 5 м 75 см. Півгодини пригощають ним усіх гостей.

Зараз ви читаєте новину «Шестиметровий голубець потрапив до Книги рекордів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути