вівторок, 28 липня 2009 16:54

Сергій Карякін вивезе дружину в Росію

Автор: фото з родинного архіву Карякіних
  Весільне вбрання наймолодший гросмейстер світу Сергій Карякін купив у Об’єднаних Арабських Еміратах. Його дружина шахістка Катерина Должикова придбала сукню у рідному Києві
Весільне вбрання наймолодший гросмейстер світу Сергій Карякін купив у Об’єднаних Арабських Еміратах. Його дружина шахістка Катерина Должикова придбала сукню у рідному Києві

Наймолодший гросмейстер світу 19-річний Сергій Карякін у п"ятницю одружився із киянкою Катериною Должиковою, 20 років. Вона теж шахістка, торік стала срібним призером Всесвітніх інтелектуальних ігор.

Зіграти весілля молодятам допомогли батьки. На святкування запросили 25 найближчих родичів і друзів. Шлюб узяли в Центральному РАЦСі столиці. Вінчалися в Георгіївській церкві біля залізничного вокзалу. За свідків запросили шахістів Захара Єфименка та Дар"ю Орлянську. Святкували в ресторані готелю на воді "Перлина Дніпра".

— Мы познакомились давно, а сошлись в Дрездене после первенства Европы 2007 года, — розповідає "ГПУ" Сергій. Розмовляємо по телефону наступного дня після весілля. — На дискотеці після турніру я запросив Катю на танець, а наступного дня ми разом пішли в художню галерею. Побачили там Сікстинську Мадонну (картина італійського художника Рафаеля. — "ГПУ"), і після цього почали зустрічатися. Коли зробив пропозицію Каті — точно вже не пригадаю. Думати про весілля почав після Нового року — все вже до цього йшло.

У квітні Карякіну запропонували прийняти російське громадянство. Сергій погодився виступати за збірну північного сусіда. У центрі Москви винайняв двокімнатну квартиру.

— Заберу Катю з собою. Чи змінить вона громадянство? Ми ще не обговорювали цієї теми. Спочатку їй треба закінчити навчання в Україні.

Должикова навчається на третьому курсі Київського національного лінгвістичного університету на факультеті англійської мови та літератури. Карякін вступив на фізкультурний факультет Російського державного соціального університету.

— Катя хотіла взяти моє прізвище, але у вузі виникли проблеми з паперами, тому поки що вона залишилася на своєму.

Перед весіллям училися танцювати вальс

Обручки молодята купували в Києві.

— Вибирали з годину. Вони не ексклюзивні, доволі простого дизайну, але нам дуже подобаються. А свій весільний костюм придбав цього року в Об"єднаних Арабських Еміратах. Коли купував, навіть не думав, що піду в ньому до шлюбу. На весілля вдруге в житті одягнув краватку-"метелик". Надівав таку ще в першому класі. Зазвичай я ношу звичайні краватки.

Сергій передає слухавку дружині. Запитую про весільну сукню.

— Вона у мене була білою, класичного покрою — відкритий верх і пишний низ із мереживом, прикрасами з каміння та троянд. Купляла в магазині. Сукня відразу підійшла. Весільний торт замовили з лебедями у біло-рожевих тонах. Ми вирішили уникнути шахової теми — все-таки весілля. Перед весіллям училися танцювати вальс. На ноги одне одному не наступали.

З подарунків найбільше вразили "закохані жирафи" — статуетка із метр заввишки.

Медовий місяць проведуть у Ялті. 7 серпня поїдуть до Вірменії на шаховий турнір серії гран-прі. У Єревані Сергій змагатиметься із найсильнішими шахістами.

— Між собою граємо рідко. Хто перемагає? Сергій, — сміється Катерина. — Я не піддаюся, а все одно виграє.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Карякін вивезе дружину в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути