четвер, 21 травня 2009 18:21

Сім"я програла квартиру

У місті Ладижин Вінницької області є чотири місця, де донедавна можна було пограти на автоматах.

— Тиждень тому ми попередили листами всіх підприємців, причетних до грального бізнесу, — розповідає перший заступник мера міста і голова спеціально створеної комісії 59-річний Володимир Філін. — Будемо застосовувати штрафні санкції, якщо у 10-денний термін точки не закриють. Усі вони мають ліцензії, взяті у Києві або Вінниці. Ладижинців серед власників тутешнього грального бізнесу немає. Міській казні дістається по 200 гривень фіксованого податку з кожного підприємця.

Найпожвавленіше місце — гральна зала в синьому залізному кіоску-вагончику на міському ринку. Він зачинений. На дверях напис білою крейдою "Закрито". Зрідка до дверей підходять люди. Розчаровано повертаються та йдуть.

— І правильно, що закрили! — мало не в один голос кажуть 43-річний Олександр Казаринов і Олександр Нараган, 47 років. Вони проходять повз кіоск. — Ми-то не граємо, а от один наш товариш — біда! Він уже років три як на автоматах сидить. У Києві підсів, коли були на заробітках. Оце їдемо з роботи, то зразу додому, а він — сюди. 3 тисячі гривень привезе чи 7 — усе в автомати закине! На другий ранок дзвонить: "Дай на сигарети". Жінка його свариться, але що зробить? Сюди таких, як він, багато сходилося.

Наш товариш уже років три як на автоматах сидить. У Києві підсів, коли були на заробітках

Друга точка з гарною вивіскою "Гральні автомати" — неподалік, біля автовокзалу. Її збудували між магазинами. Біля зачинених дверей стоїть чоловік. Відчиняє двері, аби показати, що відвідувачів немає. 10 автоматів вимкнуто.

— Я оператор, — говорить 25-річний Олександр Гром. — Уже тиждень у нас закрито. Ми з дружиною тут працюємо, залишилися без роботи. І де її в Ладижині знайдеш? А в нас дитині 3 роки. Отримували зарплати по 700 гривень на місяць, за 500 винаймаємо квартиру, бо свого житла немає.

У центрі міста розташований "Центр розваг". Він займає половину другого поверху над магазином "Енергетик". Тут близько 15 гральних автоматів, більярдні столи, бар. Усе це тепер теж недоступне для любителів азартних ігор. А от у магазині два автомати, куди вкидають по 50 коп., блимають. Удень людей небагато. По дорозі до школи й додому забігають учні. Ввечері збираються завсідники-пенсіонери.

— Раніше автомати стояли біля магазину, й мені з балкона було їх добре видно, — розповідає жителька сусіднього будинку 63-річна Надія Іваненко. — Найбільше сміялася пару років тому на Новий рік. Дванадцята година, б"ють куранти, а молода пара п"ятдесятки в автомат закидає! В основному грають пожилі жінки. Одна отримувала пенсію, за тиждень її просаджувала, а потім днями сиділа на лавочці навпроти автоматів і очима їх пожирала. Моя сусідка — їй 65 років — двічі на тиждень приходила розміняти 100 або 200 гривень на десятки. Видно, ходила туди — на другий поверх. Іще одна знайома сім"я програла квартиру, так і продовжує грати. Чоловік нап"ється — і до автоматів, а жінка начебто йде його забрати, та й сама там засідає. Син їх якось пинками звідтіля гнав.

Зараз ви читаєте новину «Сім"я програла квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути