вівторок, 11 липня 2017 05:00

"Саша відштовхнув Віту, а сам лише встиг руками закрити голову"

Автор: Фото надане Сергієм Гоменюком
  Олександр Сердюк із села Кострижівка Заставнівського району Буковини бере участь у всеукраїнських змаганнях з крос-кантрі марафону в Рівному 1 липня. Там посів перше місце
Олександр Сердюк із села Кострижівка Заставнівського району Буковини бере участь у всеукраїнських змаганнях з крос-кантрі марафону в Рівному 1 липня. Там посів перше місце

— Дочці перед нещасним випадком приснився сон. Ніби Саша сидить на велосипеді з цигаркою. Сказала мені: "Було страшно, що моя дитина почала курити", — розповідає 58-річна Наталія Загороднюк із Кострижівки Заставнівського району Буковини.

2 липня її онук Олександр Сердюк, 13 років, урятував дівчину. Відштовхнув її, коли зверху падала гілка. Сам отримав тяжкі травми хребта, печінки та селезінки.

— Велосипед для нього — це все. Спортом почав займатися торік у вересні. Чоловік щодня його возить на тренування в Чернівці, — говорить Наталія Іванівна. — На чемпіонатах України постійно займає перші чи другі місця. Цього року вступив до чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату.

1 липня Олександр повернувся зі всеукраїнських змагань із крос-кантрі марафону в Рівному. Посів перше місце.

— Сашу привіз тренер. Я їх пригостила варениками з вишнями. Наступного дня внуку треба було тренуватися, бо 5 липня мав змагання в Києві, — згадує жінка. — У неділю поїхав у парк у сусідній райцентр Заліщики. Там намотував кілометри. Зустрів знайомих дівчат. Сів біля них на лавку. Не минуло і п'яти хвилин, як над головами почули тріск дерева. Дівчата розказують, Саша відштовхнув Віту, а сам лише встиг руками закрити голову.

Говорили, гілка мала товщину 20 сантиметрів, довжиною метрів сім. Падала з 10-метрової висоти. За два дні до того був сильний вітер, дощі. Дерево натягло вологи і гілка відломилася, — каже Наталія Загороднюк.

Олександр кілька годин пробув у реанімації районної лікарні.

— Постраждали селезінка і печінка, травмований хребет, — продовжує Наталія Іванівна. — У Чернівцях відмовилися брати на лікування, бо дуже важкий ­випадок. Прийняв Тернопіль за 130 кілометрів.

Лікарі кажуть, така травма хребта не оперується. Треба лежати, поки зростеться. У п'ятницю Саші вдягли корсет. Можна буде трохи перевертатися на боки.

У лікарні лежатиме не менше місяця. Потім шукатимемо реабілітаційні центри. Треба буде замовляти спеціальну машину його перевезти. У Тернополі такої немає.

Частину ліків самі купляємо. Грошима допомогли родичі, друзі, незнайомі, селищна рада, з роботи дочки. Приніс гроші батько. Хоча з родиною не живе.

Охочі допомогти ­Олександру Сердюку можуть ­переказати гроші на картку Приватбанку — 5168 7572 8935 6026 (мати, Сердюк Ольга Дмитрівна). Контакти Наталії Загороднюк — 0(99) 074 52 46.

Зараз ви читаєте новину «"Саша відштовхнув Віту, а сам лише встиг руками закрити голову"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути