вівторок, 30 грудня 2008 16:34

Шарль Азнавур став вірменином

Французький шансоньє 84-річний Шарль Азнавур отримав громадянство Вірменії. Вірменином став і його імпресаріо Левон Саян.

— Я ніколи не забував, хто я з народження, хоча більшу частину свого життя прожив у Франції, — каже Азнавур. Його справжнє ім"я — Вахінаг Азнавурян. Батьки шансоньє були вірменськими емігрантами, 1922-го переїхали до Франції. Мати походила з купецької родини, батько народився в Тифліській губернії Російської імперії. Дід Азнавура був особистим кухарем царя Миколи ІІ.

Після землетрусу 1988-го, коли в містах Спітак і Ленінакан загинули 25 тис. осіб, співак створив благодійну організацію "Азнавур для Вірменії". Його іменем назвали площу в столиці Єреван, а в місті Гюмри за життя встановили пам"ятник.

Азнавур тричі був одружений. 1946-го побрався з Мішелін Рюгель, якій тоді було 16 років. У них народилася донька Патриція. Другою дружиною шансоньє стала Евелін Плессі. Їхній син Патрік помер у 25 років. Від останнього шлюбу з Уллою Торсель народилися троє дітей — Катя, Міша та Ніколя.

Зараз ви читаєте новину «Шарль Азнавур став вірменином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути