Ексклюзиви
вівторок, 17 січня 2012 07:00

Шапки подорожчали вдвічі

200 жіночих шапок розвішує в магазині біля столичного метро Дружби народів продавщиця 32-річна Ірина. Привезла на продаж хутряні шапки-кубанки.

— Цієї зими мої шапки наймодніші, — каже Ірина. — В'язані кубанки обшиті хутром із балабонами взаді — писк сезону. Вони теплі, не парять у голову. Тому волосся не жирніє так швидко.

До прилавку підходить жінка років із 40, просить приміряти шапку з бамбонами.

— Не лякайтеся балабонів. Тепер їх дорослі носять частіше за дітей. Якщо вони вас смущають — можна брати кубанку із перлами. Наймодніші кольори — білий, сірий і чорний.

Дістає кілька манекенів із шапками.

— Одягаєш на голову і таке враження, що ти в парику. Цього сезону такі носити стильно. Пасують худим дівчатам із маленьким личком. Їх шиють із чорнобурки, тому теплі.

У магазині шапок "Бріль" на столичній пл. Севастопольській зо 20 покупців. Усі приміряють, крутяться біля дзеркала. За ними наглядає охоронець. Шарпається, час від часу дивиться на годинники.

— Я ще нічого не їв, а вже обід минув. Такий голодний, що зараз внаглу почну їсти бутерброд перед усіма, — каже чоловік.

— Ми охоронця запрошуємо лише на вихідні, — розповідає продавщиця. — Похолодало, сніг пішов, і знову почали красти шапки. Одна баришня приміряла-приміряла і пішла в нашій шапці на вулицю. Ніхто навіть не помітив, коли вийшла. А друга міряла чоловіку і чік за пазуху. Але ми побачили, забрали.

Киянка 27-річна Жанна Мосійчук приміряє шапку молочного кольору. На етикетці в складі написано, що вона містить 60% шерсті та по 20% ангори й акрилу. Коштує 600 грн. Із шарфом на 300 дорожче.

— Вам треба така дорога шапка? — питає продавець у дівчини. — Краще докладіть грошей і купіть норку. Відносите кілька років і буде як нова. Ще цієї зими повернулася тенденція шапок, розшитих зірками, які були популярні на початку 1980-х. Модна оздоба камінцями Сваровськи. Ними викладують котиків та оленів. Але то не Сваровськи, бо коштує всього 500 гривень. Ці прості камінчики під час прання можуть відлупитися. Краще беріть норку. Моя вам чисто людська порада.

Цікавлюся, які актуальні моделі пропонує чоловікам.

— Молодьож бере кубанки або класичні шапки на підкладці з флісу. Ще популярні теплі кепки, де є накладки на вуха. Цієї зими шапки подорожчали вдвічі. Звичайна тепер коштує 250 гривень. Дітям раджу брати тільки польського виробника. Сама перепробувала. Не розтягуються після стірки.

У переході на пл. Контрактовій шапки на чверть дешевші, ніж у магазинах.

— Зараз молодь розбирає хутряні шапки-вушанки, — киянка Аліна, 24 роки, розкладає продукцію на вітрині. — Часто купують мєхові по 850 гривень. Раджу брати чорнобурку, песець і норку, вони довго носяться. Набори шапка і шарф продаємо від 220 гривень.

Співачка 27-річна Ольга Полякова нещодавно купила собі червоний кашкет. Носить із короткими спідницями та джинсами.

— Мода в шапках стала жорсткою, — каже столичний стиліст Анжела Лисиця. — Тепер не актуально носити звичайну хутряну шапку круглої форми. Обирають зі рваним хутром. Таке враження, що поношене. У ретро переробляють навіть благородну норку та соболь. Багато жінок перейшли на хустки і шарфи. Європейки зав'язують хустки, а наверх одягають фуражки. У нас так ніхто не одягнеться, бо народ не зрозуміє.

Навушники більше личать молоді

Столичний стиліст 32-річна Марина Ловцова радить замість шапки носити теплі навушники. Показує 20 пар кольорових — в'язаних, обшитих штучним і натуральним хутром. Ціни — від 80 до 240 грн.

— Цей головний убір хороший варіант для тих, хто не любить шапки, які тиснуть у голову, кусають чоло. Більше личить молоді. Навушники не варто носити під діловий костюм або вечірню сукню. Із вас можуть кепкувати. Треба правильно поєднувати навушники із верхнім одягом. Обшиті хутром кролика добре одягати із курткою, кожухом і дублянкою. Зі штучного хутра — тільки під дуту куртку або хутряну безрукавку. Узагалі навушники більше підходять спортивному стилю одягу. Їх сміливо можна вдягнути на шопінг, прогулянку, ковзанку.

Винайшов теплі навушники американський хлопчик Честер Ґрінвуд 1873 року.

— Він любив кататися на ковзанах, але завжди приходив додому з червоними від морозу вухами. У 15 років відкрив фабрику з виробництва теплих навушників у своєму місті Фармінгтон. Забезпечив робочими місцями 50 людей.

Навушники не варто одягати на співбесіди та важливі зустрічі.

— Їх можна зв'язати самостійно. Для цього потрібна об'ємна вовняна пряжа, гачок або спиці, поролон, каркас від старих навушників або обруч для волосся.

Анна УСІК

 

Зараз ви читаєте новину «Шапки подорожчали вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути