Ексклюзиви
вівторок, 16 серпня 2016 01:00

Руслана Поліщука розчавив трактор

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.akg-images.de
  Американський і російський ску­льптор 91-річний Ернст Неізвєстний помер у Нью-Йорку 9 серпня
Американський і російський ску­льптор 91-річний Ернст Неізвєстний помер у Нью-Йорку 9 серпня

11 серпня справили дев'ятини за 22-річним Русланом Поліщуком із села Облапи Ковельського району Волинської області.

— Така біда, все село не може прийти до тями, — розповідає секретар сільради Світлана Шемчук, 55 років. — Це сталося по обіді 3 серпня навпроти сільради. Одна родина готувалася до весілля. Їм на вулиці дорогу вимощували, підсипали. Руслан возив пісок на тракторі "Т-40". Нагрузив повний причеп. Він, видно, був заважкий. Перед вулицею, де мав висипати пісок, тормознув і трактор із причепом перекинувся в кювет.

— Руслана розчавив власний трактор. Під багатотонною вагою він помер миттєво. У нього було здавлення грудної клітки, показала експертиза. Думали, спасти можна. Та з трактора його витягли неживого.

Руслан Поліщук їздив на заробітки в Польщу. Як повертався додому, займався господарством, тримав худобу та свині. Два роки тому одружився з Ларисою із села Тур Ратнівського району. У подружжя є син Іван, 1,5 року.

— Роботящий хлопець, із порядної сім'ї, — каже Світлана Пилипівна. — Він — найстарший. Є ще молодші брат і сестра. Із дружиною Ларисою були гарною парою. Жили з батьками. Поряд мали ділянку, будували хату. Фундамент зробили. У Руслана було багато друзів. Ніколи не зловживав спиртним, із дурними не водився. Поховали на другий день після загибелі. А весілля, на яке віз пісок, так і справляли. Не могли відмінити, бо велике — півсела запросили. Руслан із сім'єю теж мав там бути.

Американський і російський ску­льптор 91-річний Ернст Неізвєстний помер у Нью-Йорку 9 серпня. Виріс у Свердловську. 1943-го служив у повітряно-десантних військах. Наприкінці Другої світової війни його тяжко поранили, визнали загиблим. Роботи Неізвєстного критикував Микита Хрущов. 1962 року на виставці назвав його скульптури дегенеративним мистецтвом. Пізніше Ернст Неізвєстний створив надгробний пам'ятник Микиті Хрущову на прохання його родичів.

1977-го переїхав у США. Кілька скульптурних зображень розп'яття роботи Неізвєстного придбав Папа Римський Іван Павло II для музею Ватикану. 1996 року Ернст закінчив монументальний твір "Маска скорботи" заввишки 15 м. Присвятив його жертвам репресій у Радянському Союзі. Скульптуру встановили в Магадані.

Останні роки Ернст Неізвєстний жив у Нью-Йорку. Працював у Колумбійському університеті. Був двічі одружений. Від першого шлюбу має доньку.

Зараз ви читаєте новину «Руслана Поліщука розчавив трактор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути