середа, 26 грудня 2012 06:15

Ротару й Меладзе вдвічі дорожчі за Кіркорова

— Не працювати на Новий рік можуть собі дозволити або дуже великі зірки, або ті, кого нікуди не запрошують, — каже киянка 37-річна Таїсія Миколайчук. — На Новий рік уже всі розібрані. У декого по три-чотири концерти за ніч.

Таїсія працює менеджером в одному зі столичних івент-агентств. Замовлення на новорічні корпоративи там почали приймати ще влітку.

— На Новий рік знаменитостей починають замовляти в червні — липні. Але тоді ми контракти не підписуємо. Просто ставимо замовників у чергу, доки сама зірка не дасть згоди. Часто такі заявки можуть зірватися й напередодні Нового року, якщо хтось пропонує удвічі вищий гонорар або замовник по статусу такий, що йому не можна відмовити. Це стосується політиків і бізнесменів.

Таїсія запрошує до свого кабінету. Стіни обклеєні плакатами співаків: Таїсії Повалій, Віри Брежнєвої, Діми Білана й групи "АББА". На шафі прикріплені вирізаний портрет Ющенка і роздрукована з інтернету фотографія Віктора Януковича, на якого падає вінок.

— Заможні люди, які можуть дозволити собі запросити в гості Кіркорова чи Повалій, у Києві Новий рік не зустрічають. Раніше модно було їхати на свята в теплі країни. Тепер вибирають ті, де побільше снігу. Хто не може вирватися з країни навіть на один день, їдуть у Трускавець чи Буковель. Більшість чартерів для зірок по Україні замовляємо в цьому напрямку.

Відколи Віктор Янукович став президентом, найдорожчих співаків замовляють на Донеччину. Там регулярно виступають Ірина Білик, "ВІА Гра", Данилко й Ані Лорак. Найчастіше в тому напрямку возимо московських виконавців. На випускний сина одного донецького олігарха в травні запросили "Руки вверх" і Валерію. Часто старші чоловіки заказують для своїх утриманок. У Києві для однієї моделі багатий бізнесмен запросив Тарзана й Корольову. Вони набагато дешевші, ніж деякі наші селебрітіз. Можуть годину виступати за 20 тисяч доларів.

Останнім часом пішла мода на двійників і переможців талант-шоу "Голос країни", "Х-Фактор", "Україна має талант". Раніше замовляли тільки співаків, а зараз беруть і фокусників, і танцюристів. Зріс попит на Гайтану, коли вона з Євробачення повернулася. Колись Вєрка Сердючка й Руслана після Євробачення мали найвищі гонорари в Україні — по 50 тисяч доларів за годину концерту. Тепер готові співати за 30.

Щодо Сердючки мені за тиждень уже 10 разів дзвонили. Хочуть із Данилком Новий рік зустрічати, але Андрій зараз їздить із концертами по Росії. Більш вірогідно, що там на свята залишиться. Просять, щоб прислали хоча б його двійника. Але це вже буде не концерт, а пародія.

Такі, як Олег Скрипка, Тіна Кароль і Світлана Лобода часто опівночі в Новорічну ніч дають концерт на столичному майдані Незалежності. Деякі наші артисти в Москві нарозхват. Там люблять Бронюка з "ТіКа", "Бумбокс", Віру Брежнєву. Останню часто називають російською співачкою. Вона там виступає і знімається частіше, ніж в Україні.

Недавно на корпоратив в один ресторан східної кухні просили привезти дівчину, яка виконує східні танці зі змією в руках. Обдзвонили 10 дівчат, які найкраще в Києві виконують танець живота, але всі бояться змій. Навіть вдвічі вищий гонорар нікого не переконав. В Одесі знайшли стриптизерку, яка танцює з удавом. Вона погодилася приїхати. Замість стриппластики домовилися, що просто крутитиме стегнами й животом. Замовники залишилися задоволені.

Криза вплинула на заробітки в шоу-бізнесі. Хто знижує ціни, на того є попит. Кіркоров коштує зараз 50 тисяч євро. Але на весіллях і корпоративах співати не хоче. Пугачова — найдорожча. Мабуть, тисяч на 200 потягне. Але останній рік концертів не дає. Із січня після різдвяних вогників ніби планує повернутися на сцену. Ротару й Меладзе вдвічі дорожчі за Кіркорова. Хочуть за годину концерту по 100 тисяч євро. У них є свій бізнес. Для них сцена — не єдиний заробіток. За менші гроші їм виступати не цікаво.

Іван Ургант заробляє 100 тисяч євро за годину

— Про ціну за виступи треба торгуватися, — каже піар-менеджер Інна Колесник, 29 років. Вона три роки працює в івент-агентстві. — Плата може впасти до 40-50 відсотків. Зараз криза, з корпоративами в артистів не дуже.

Гонорари зірок вітчизняних і довколишнього зарубіжжя за останні два-три роки істотно зменшилися. Невеликий підйом був напередодні виборів. Після Нового року знову буде затишшя — щонайменше до 14 лютого, Дня Валентина.

Чим вищий у зірки гонорар, тим простіший райдер (вимоги до перельоту та проживання). У менш відомих зазвичай запроси найвищі. Один співак торік попросив "бентлі", джакузі з золотими кранами й окрему кімнату з ліжками для п'ятьох його собак.

Розголошує приблизні тарифи вітчизняних і російських виконавців на концерти у новорічну ніч:

100 тис. євро — Іван Ургант, Земфіра, Микола Басков, Валерій Меладзе, Софія Ротару;

50 тис. євро — Філіп Кіркоров, Ані Лорак, Максим Галкін;

$30 тис. — "Океан Ельзи", Потап і Настя, Руслана, Ксенія Собчак, Віра Брежнєва, Андрій Данилко, Наталя Могилевська;

$20 тис. — Наташа Корольова, Лоліта, Анжеліка Варум, Леонід Агутін.

 

Зараз ви читаєте новину «Ротару й Меладзе вдвічі дорожчі за Кіркорова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути