пʼятниця, 12 жовтня 2012 06:15

Дитина отруїлася виноградом

За 5-річною Вітою Петренко з села Андрушівка Погребищенського району Вінниччини справили дев'ятини 7 жовтня. Вона померла від невідомої отрути. Її братів 13-річного Віталія та 17-річного Руслана лікарі врятували. Напередодні діти пили сік із пакета та їли виноград, який принесла сусідка. Він ріс біля поля, яке обробляли перед посівом озимини хімікатами.

— Батько до сіх пор не може прийти до тями. Весь час Віточку повсюди шукає. Після похорон на ногах не міг встояти. Усе за серце хапався і падав, — розповідає секретар сільради 38-річна Валентина Чоботок. — А мама вийшла на роботу. Для неї це єдина розрада.

Батьки працюють у місцевому господарстві "Зоря". Таїса — бухгалтер, Віктор — охоронець. Віта 2 роки ходила до місцевого дитсадка. Вихователі кажуть, дівчинка була здібна.

— Мама її говорила, що дочка "р" не вимовляла. А як пішла в садік, зразу стала говорити. Віршики розказувала. На той рік мама пообіщала їй велосипед, бо старшим синам покупляла комп'ютери і мопеди.

У селі кажуть, що у Віти відмовили нирки. Підозрюють, у неї був цукровий діабет, бо вміст цукру в крові перевищував норму. Висновки лабораторних досліджень будуть за місяць. Священик відспівав дитину вдома, бо своєї церкви в селі немає.

Зараз ви читаєте новину «Дитина отруїлася виноградом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути