Ексклюзиви
вівторок, 18 серпня 2009 08:17

П"єр Рішар витер рота шарфом сусіда

Автор: фото з сайту www.image.toutlecine.com
  У свої 75 років французький актор П’єр Рішар катається на лижах, ходить у гори і перепливає річки на байдарці
У свої 75 років французький актор П’єр Рішар катається на лижах, ходить у гори і перепливає річки на байдарці

16 серпня французький актор П"єр Рішар святкував 75-річчя. Свій день народження він зустрів на гастролях провінціями Канади, де показував автобіографічну моновиставу "Використання мемуарів із корисливою метою".

— Судіть самі, на скільки років я виглядаю. Я вже не стрункий, з"явився животик, але це лише зовнішня оболонка. У душі мені 18, — каже Рішар. — Я досі катаюся на лижах, дряпаюся по скелях, перепливаю на байдарці гірські річки, знімаюся в кіно. Хочу зіграти короля Ліра й Дон Кіхота, бо дуже на них схожий. Трохи втомився грати придурка. Часом настільки вживаюся в цей образ, що на одному зі званих обідів мимохіть витер рота не серветкою, а білим шарфом свого сусіда за столом Шарля Азнавура. Потім довго вибачався.

Повне ім"я актора — П"єр Рішар Моріс Шарль Леопольд Дефей. Його батько був текстильним магнатом, програв усі гроші на кінних перегонах і покинув дружину з малим П"єром на руках. Хлопчика віддали в пансіон.

— Там я швидко оволодів акторською професією, щоб урятувати свою шкуру, — каже П"єр. — Вісім років мене щотижня привозили до пансіону в білому лімузині. Моїх однолітків це бісило. Вони не хотіли спілкуватися зі мною. Тому доводилося постійно смішити їх, щоб завоювати прихильність.

У 18 років Рішар утік до Парижа. Зі своїм приятелем Віктором Лану виступав у кафе-театрах. Якось під час вистави спіткнувся і впав. Сцена вийшла настільки кумедною, що розсмішила не лише глядачів, а й партнера. Так Рішар знайшов свого героя — незграбного чоловіка зі скуйовдженим волоссям. Із ним у 33 роки дебютував у кіно. Знявся в 50 стрічках. Найвідоміші з них — "Іграшка" й "Татусі". Світову славу здобув у дилогії про високого блондина в чорному черевику режисера Іва Робера.

Рішар одружувався чотири рази. Перша дружина, балерина паризької "Гранд Опера" народила йому двох синів. Про розлучення із нею, як і з наступними двома жінками — актрисою Мюріель Дюбрюль і марокканкою Айшею, не любить згадувати. Нині він живе із бразильською топ-моделлю Сейлою. Ії зріст — 182 см.

— Ми з нею познайомилися на фотосесії, — згадує. — Тоді вона була одружена з фотографом, а шестеро братів постійно клянчили в неї гроші. Словом, вона мала за що ненавидіти чоловіків. Але мені вдалося звести її з розуму.

Родинний бізнес — актор Жерар Депардьє навчив Рішара виноробству — планує залишити трьом онучкам й онукові. Актор щороку експортує в Бельгію 80 тис. пляшок червоного й рожевого вина власного виробництва.

В Україні Рішара чекали на кінофестивалі "Харківський бузок" три місяці тому. Але через зйомки він не приїхав.

— Буду у вас наступного року, — запевняє. — Клянуся своєю красою, що приїду!

Зараз ви читаєте новину «П"єр Рішар витер рота шарфом сусіда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути